Tgrt Haber
04 Ocak 2017 15:46

Başbakan müjdeleri peş peşe verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Ahilik fonunun detaylarını açıkladı, esnafa yapılacak ödemenin alt ve üst limitlerini belirtti.

Başbakan müjdeleri peş peşe verdi
başbakan, yıldırım, müjde,

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve TESKOMB heyetleriyle bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada esnafa faizsiz kredi için kotanın kalktığı müjdesini verirken, Ahilik ve Esnaf Fonu'nun detaylarını açıkladı.

ŞARTLARA UYAN HERKESE FAİZSİZ KREDİ

KOSGEB tarafındansağlanan 50 bin liralık faizsiz krediye '15 bin kuruluş' şeklinde kota koyulmuştu. Ancak müracaat bu rakamın oldukça üzerinde geldi. Kotanın kalktığını söyleyen Başbakan Yıldırım da konuyla ilgili detayları şu cümlelerle paylaştı:

''Esnafa 1 yıl ödemesiz 3 yıllık destek verildi. Bunun için bir kaynak var. 2016 yılı için 15 bin esnafa bu imkan tanıdık. Müracaat 250 bine dayanmış. Ne yapmamız lazım. Vatandaş şunu bilmez, kardeşim ben 15 bin kiye vereceim niye bu kadar müracat ettiniz diyemeyiz?

Bunun bazı şartları var. Şartları kim tutturuyorsa vereceğiz.Bu kaynak 15 binin üzerine çıkacak. Gerekirse başka taraflardan alacağız. Bunun bir planlaması var tabi. İncelenecek, başka imkanlardan faydalanmıyorsa, bunlar gözden geçirilecek.''

EN AZ 711 LİRA

Başbakan Yıldırım, toplantının nedenini ise Ahilik ve Esnaf Fonu olarak açıkladı. İşssiz kalan esnafa maaş başlanması için oluşturulan Ahilik fonu ile ilgili konuşan Yıldırım, ''İşler her zaman iyi gitmez. Günün birinde işsiz kaldınız, dara düştünüz, ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. İşte yardım alabileceğiniz esnaf ve ahilik fonu var. Bu fon devlet ve milletin birlikte elini taşın altına koymasıyla oluşuyor. Yani siz iki koyun bir de biz diyoruz. Böylece bu paralar biriksin.'' dedi.

Öte yandan Yıldırım, fon ile ilgili kararlaştırılan detayları da açıkladı. Buna göre;

- Fona 18 lira devlet, 35 lira esnaf ödeyecek.

- Fona iki devam edilmesi, bu süreçte primlerin de düzgün yatırılması gerekiyor.

- Esnafın fondaki paraya ihtiyacı olduğunda ödemeleri incelenecek

- Esnafa en az 711 TL, en çok ise 1422 lira ödenecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...