Tgrt Haber
25 Haziran 2016 18:10

Başbakan Yardımcısı Canikli'den Papa'ya tepki

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Papa’nın daha önce "soykırım" olarak nitelediği 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları için, "Bu objektif bir açıklama değil, gerçeklerle bağdaşmayan bir açıklama, bunu herkes biliyor, hepimiz biliyoruz, bütün dünya biliyor, Ermeniler de biliyor, bütün dünya biliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli'den Papa'ya tepki
canikli, papa,

Bazı programlara katılmak üzere Giresun'a, gelen Canikli, Giresun Valiliğini ziyaret etti.

Canikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, fındıkta alan bazlı destek ödemelerinin başladığını belirterek, "Daha önce de söylemiştik doğrudan gelir desteği ödemesi devam edecek. Yani bunun açıklamasını daha önce yapmıştık. Bu seneki ödemeler de öne çekildi, özellikle vatandaşlarımızdan 'ramazanda ödensin' şekline yoğun talep gelince hükümetimiz de ramazan içerisinde ödenmesine karar verdi ve dünden itibaren erkene alınarak ödenmeye başlandı doğrudan gelir desteği ödemeleri." diye konuştu.

Karadeniz'de ve başka yerde yaşayan bütün Karadenizliler, batı bölgeleri, batı illeri için doğrudan gelir desteğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Canikli, bu desteğin sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Canikli, geçmiş dönemlerde rekolteyle ilgili tartışmalar yaşandığını işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir çok kuruluş, kurum, kişi fındık rekoltesiyle ilgili açıklama yapardı, bu da ciddi spekülasyonlara, fiyatta istikrarsızlığa yol açardı. Çünkü fiyatla, fındığın piyasa fiyatıyla rekolte arasında çok doğrusal bir ilişki var biliyorsunuz. Şimdi artık bundan sonra Tarım Bakanlığımız bu işi yapacak. Rekolte çalışmaları ilgili tüm tarafların görüşü alınarak, onların katılımıyla bir komisyon marifetiyle yürütülüyor. Sadece bakanlık tarafından yapılacak bu açıklama. Tabi tespit edilen bu rakamlar gerçeğe en yakın rakamlar."

Rekolte rakamlarının herhangi bir ön yargılı değerlendirme içermeyeceğini de vurgulayan Canikli, "Bakanlığımız bu açıklamayı yapacak ama şu an ilk tahminlere göre bir defa geçen yılın bir hayli altında görünüyor rekolte. Dediğim gibi esas açıklamayı bakanlığımız yapacak ama bunun öncü işaretleri de var. Rekolte kesinlikle geçen yılki rekoltenin altında gözüküyor. Bu hemen hemen herkesin üzerinde ittifak ettiği bir gerçek gibi gözüküyor. Bakanlığımız açıkladıktan sonra tabloyu göreceğiz." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...