Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2017 23:40

Başbakan Yıldırım Almanya'ya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'nın Münih kentine geldi.

Başbakan Yıldırım Almanya'ya geldi
başbakan,almanya,

Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "TUR" ile TSİ 22.50'de Almanya'nın Münih kentine geldi.Yıldırım'ı, Münih Franz Josef Strauss Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile uçağın merdivenlerinden indiği sırada, kendisini alkışlayarak karşılayan havalimanı çalışanlarının yanlarına gitti. Havalimanında görevli Türk vatandaşlarıyla tokalaşan ve çalışmalarında başarılar dileyen Yıldırım, ardından konaklayacağı otele hareket etti.

Yıldırım ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Münih'e geldi.

Üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor
53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gelen Yıldırım'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın yanı sıra konferans katılımcısı üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.

Uluslararası güvenlik ve savunma politikalarının çok boyutlu olarak ele alınacağı görüşmelerde, diğer güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Başbakan Yıldırım'ın, yarın Düsseldorf'a geçerek vatandaşlarla buluşması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...