Tgrt Haber
10 Kasım 2017 06:37

Başbakan Yıldırım, finans ve iş dünyası temsilcileriyle görüştü

ABD temaslarına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, New York'ta ülkenin önde gelen finans ve iş dünyası temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

Başbakan Yıldırım, finans ve iş dünyası temsilcileriyle görüştü
başbakan,,binali yıldırım

Yıldırım, New York'taki temaslarını Amerikan ekonomi dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek sürdürdü.
Finans kuruluşları temsilcileriyle yapılan görüşmede Başbakan Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır ve Mustafa Şentop, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut eşlik etti.

Büyük şirketlerin yöneticileri katıldı
Başbakan Yıldırım, daha sonra şirket yöneticileri ve yatırımcılarla bir araya geldi.
Görüşmeye ABD'nin önde gelen şirketlerinden Pepsico, UPS, Raytheon, Coca Cola, GE Aviation, Credit Suisse, Accenture, Motorola, Amazon, Citi Group, Deutsche Bank ve IBM gibi şirketlerin temsilcileri katıldı.
İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili konuların ele alındığı bildirilen görüşmede Başbakan Yardımcısı Şimşek, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Muş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şentop ve Bozkır, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu ve TYDTA Başkanı Ermut da yer aldı.
Ziyaret programı kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Yıldırım, görüşmenin ardından New York'a geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...