Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Eylül 2016 16:38

Başbakan Yıldırım ile Rusya Başbakanı Medvedev görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'i telefonla arayarak, 18 Eylül'de gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi'nin, oyların yüzde 55'ini kazanarak elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Başbakan Yıldırım ile Rusya Başbakanı Medvedev görüştü
başbakan,medvedev,

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Medvedev'i telefonla arayarak, Rusya'da 18 Eylül'de gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde genel başkanı olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin oyların yüzde 55'ini kazanarak elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.
"Rusya'nın dayanışması takdirle karşılandı"
Yıldırım'ın, görüşmede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü karşısında Rusya'nın sergilediği dayanışmanın hükümet ve halk tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.
Kendisini kutlayan Yıldırım'a teşekkür eden Medvedev de son dönemde iki ülke ilişkilerini normalleştirme ve daha da ilerletme konusunda karşılıklı olarak atılan adımların sürdürülmesine önem verdiklerini vurguladı.
Yıldırım ve Medvedev, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra başta Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel konularda da Türkiye ve Rusya arasındaki diyaloğu ve üst düzey siyasi temasları artırarak sürdürme konusunda mutabık kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...