Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2017 16:37

Başbakan Yıldırım öğrencilerle derse girdi

Başbakan Yıldırım, Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'nda derse girdi.

Başbakan Yıldırım öğrencilerle derse girdi
başbakan yıldırım,,ders,

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'nda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine katıldı.

Başbakan Yıldırım'ın, 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni için bulunduğu Şanlıurfa'da Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'nda iştirak ettiği derse ilişkin görüntüler Başbakanlık Basın Merkezi tarafından paylaşıldı.

Buna göre ders öncesinde yanına oturduğu bir öğrencinin defterine "Sevgili Muhammed Sait Eldem'e yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyor, gözlerinden öpüyorum." yazan ve defteri imzalayan Başbakan Yıldırım, dersi dinledi ve ardından akıllı tahtadan derse ilişkin videoyu izledi.

Tarihin çok geniş bir alan olduğunu ifade eden ve öğrencilere "Tarihi niye öğreneceğiz?" diye soran Yıldırım, "Geçmişini öğrenmeyenler geleceği inşa edemez. Geçmişini unutanlar geleceğini de unutur. Onun için tarih önemli. Bugünlere kolay gelmedik, işte bugünlere gelişimizin arkasında Şanlıurfa'nın kahraman direnişçileri var, biliyorsunuz 12'ler var. 12'ler ne yaptı? İngiliz ve Fransızlara karşı Mahmud Nedim Konağı'nda bir araya geldi ve onlara karşı bağımsızlık ateşini yaktılar ve bütün Şanlıurfa ahalisini bağımsızlık mücadelesine dahil ettiler." dedi.

Öğrencilere "Şanlıurfa 'şanlı' unvanını hangi tarihte aldı?" sorusunu yönelten ve "1984" yanıtını alan Yıldırım, "Aferin, 1984'te Kurtuluş Savaşı'ndaki o destansı mücadeleden dolayı hak ettiği 'şanlı' unvanını Urfa'mız almış durumda." diye konuştu.

Urfa denildiğinde tarihin akla geldiğini söyleyen Yıldırım, "Birçok peygamberin dünyayı aydınlatmak için geldiği bu mübarek topraklardan bahsediyoruz." dedi.

"Asla başarılı olamayacaklar"

İngilizlerin işgal için Urfa'ya geldiklerinde dönemin Urfa Mutasarrıfı Nusret Bey ve beraberindekilerin 4 ay süren kahramanca direniş gösterdiğini anımsatan Yıldırım, işgalcilerin güçlerinin Urfalılara yetmediğini, nihayet teslim olduklarını dile gedirdi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Urfa'yı işgal eden komutan der ki Nusret Bey'e 'Bizi niye şehrin girişinde karşılamadınız?' Nusret Bey'in cevabı çok anlamlı, 'Haksız yere memleketi işgal eden bir kuvveti karşılamaya çıkmak bir Türk mutasarrıfına yakışmaz.' İşte sevgili yavrular, bu memleket bu hale o büyüklerin vatan sevgisiyle, inancıyla, bayrak aşkıyla bugünlere geldi. Bugün memleketimizi bölmeye çalışan, dışarıdan ve içeriden destekli bölücüler o gün işgalci kuvvetlerin yapamadıklarını akılları sıra yapmaya çalışıyor ama asla başarılı olamayacaklar, bizleri birbirimizden ayıramayacaklar, kardeşliğimizi bozamayacaklar. Her geçen gün daha büyük gayretle birbirimizi severek, büyüklerimizi sayarak geleceğin Türkiye'sini, muasır medeniyetler seviyesini yakalamak için var gücümüzle çalışacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizler, hükümetimiz, bakanlarımız, öğretmenlerimiz, herkes, sizin daha güzel bir ülkede yaşaması için, 'Onlarda var, bizde niye yok?' dememeniz için gece gündüz çalışıyoruz."

Çocuklardan geleceğin aydınlık, yarınların bugünden daha parlak olduğu konusunda şüphe duymalarını isteyen Yıldırım, öğrencilere çalışmalarını ve gayret etmelerini tavsiye etti. Yıldırım, akıllı tahtayı göstererek, kendi zamanlarında boyası dökülmüş kara tahtaların bulunduğunu anlattı.

Başbakan Yıldırım, dersin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...