Tgrt Haber
15 Şubat 2018 13:12

Başbakan Yıldırım: Tek tarafın mutlu olduğu ticaretten hayır gelmez

Tek tarafın mutlu olduğu ticaretten hayır gelmeyeceğini belirten Başbakan Yıldırım, ''Belarus-Türkiye ilişkilerinde kazan kazan esasına göre işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Başbakan Yıldırım: Tek tarafın mutlu olduğu ticaretten hayır gelmez
binali yıldırım,

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus'ta gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında temaslarını sürdürüyor.

Belarus-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Belarus'un avantajlı Türkiye'nin avantajlı olduğu alanlar var. Bu ikisi birleştirildiğinide ortaya ciddi bir sinerji doğacak. 1 milyar dolara yaklaşan ciddi bir ticaretimiz var. Potansiyel bununla sınırlı değil. Bizim görevimiz sizin işinizi kolaylaştırmak sorunlarınız varsa bu sorunlarınızı çözmek. Biz bunu yapacağız siz de sonuçlarını alacaksınız.

''KAZAN KAZAN ESASINA GÖRE İŞLERİMİZİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ''

Belirli alanlarda şimdiden daha işbirlikleri başlamış. Türkiye otomotivde bugün ihracatının en büyük kalemini oluşturuyor. Otomotiv yan sanayiyi destekleyecek yatırımları Türkiye gerçekleştirebilir. Hava trafiğini daha da artırmak lazım. İki ülke arasında mutlaka her gün sefer olmalı. Belarus-Türkiye ilişkilerinde kazan kazan esasına göre işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Tek taraflı bir kazancın geleceği olmaz. Tek tarafın mutlu olduğu bir ticaretten de hayır gelmez.

''İKİLİ ANLAMDA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK''

Belarus ile Türkiye ikili anlamda hiçbir sorunumuz yok. Belarus'ta en son 15 Temmuz darbe girişiminde çok büyük dostluk gördük. Anında bu darbeye karşı Türkiye'nin yanında yer aldı. Bu terör örgütünün ülkedeki faaliyetlerine son verdiler.

Belarus devleti 5 bin metrekare kapalı alana sahip tamamlanmaya yakın bir okulu Türkiye Belarus ortak ana okulu şeklinde işletilmesi konusunda bize güzel bir işbirliği için imkan sundu. Maarif Vakfımız buraya öğretmen tayin edecek işletecek. Eksik kalan kısımları var binanın bunu da Turkcell firmamız üstlendi 500 bin dolar kadar harcama yapacak. Belarus Türkiye arasında daha genç yaşta yavrularımız ortak kültürümüzü öğrenme fırsatı bulacaklar.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...