Tgrt Haber
15 Mart 2018 09:51

Başbakan Yıldırım: Yıkıcı akımlara karşı ortak mücadele şart

Başbakan Binali Yıldırım, "Bölgesel ve küresel anlamda daha fazla iş birliğine ihtiyaç var. Yıkıcı akımlara karşı ortak mücadele şart" dedi.

Başbakan Yıldırım: Yıkıcı akımlara karşı ortak mücadele şart
başbakan yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Küresel Bakü Formu'nda konuştu. "Yıkıcı akımlara karşı ortak mücadele şart" diyen Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Bir ülkenin fazla kalkınması hemen yanı başındaki ülkenin kalkınamaması küresel krizin kaynaklarındandır. Kalıcı bir toplumsal ahenk için toplumların ayrıştıran değil zenginleştiren bir husus olduğunu görmek gerek. Yabancı düşmanlığına karşı ortak mücadele şart. 

Türkiye, medeniyetlerin dinlerinin buluştuğu Asya- Avrupa arasında yüzyıllardır buluşma noktasıdır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi büyük bir coğrafyayı ilgilendiren bir projedir. BM'nin küresel olaylarda güven artırıcı yapıya kavuşturulması gerekir. BM'de reform yapılması şart. 

YUKARI KARABAĞ SORUNU

Birçok uluslararası örgüt,  organizasyon bu haksızlığı kabul ettiği halde, bunun düzelmesi gerektiğini ifade  ettiği halde maalesef bu konuda gerekli adımlar atılamamıştır. Eminim ki eninde  sonunda hak yerini bulacaktır ve yanlış yapanlar bunun karşılığını bir şekilde  görecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...