Tgrt Haber
09 Kasım 2017 23:04

Başbakan Yıldırım'dan ABD açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinin samimi, dürüstçe ve verimli geçtiğini belirterek iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi yönünde yeni adımlar atılacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım'dan ABD açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan ABD görüşmesiyle ilgili ilk açıklama geldi.
Görüşme doğrusunu isterseniz çok verimli geçti. Samimi ve dürüstçe birbirimizle sorunlarımızı konuştuk.
Zarrab davasının delilleri hukuki değil
PKK’ya yönelik ABD’den daha fazla destek beklediğimizi aktardım.
Kuzey Irak referandumun yapılmaması konusunda ciddi bir irade koydunuz diye bize teşekkür etti.
PYD'ye verilen silahlar daha sıkı takip edilecek 
Başbakan Yıldırım: 'Davalar ilişkilerimizi zehirlemesin'
"Hukuk devleti ilkeleri siz de de bizde de geçerli" dedik.
Büyük fotoğrafa odaklanmamız lazım. Buradaki hukuki süreçlerin ilişkilerimizi tamirini imkansız hale getirmemesine özen göstermemiz lazım.
"DEAŞ BİTTİ, YPG İLE ORTAKLIĞI BİTİRİN"

Bölgeyle ilgili, Irakla ilgili ilişkileri ve YPG konusunu çok açık bir şeklide konuştuk. "Bu konudaki hassasiyetinizi çok iyi biliyoruz" dediler.
"DEAŞ gitti artık ortaklığı bozun. Bunlar bize çok büyük rahatsızlık verdi. Silahlar PKK'ya geçiyor" tespitini yaptık. "Bu konuda bir şeyler yapmak lazım" dedik.
FETÖ KONUSUNDA SOMUT ADIM ATILMALI

Başbakan Yıldırım, Pence ile yaptığı görüşmede FETÖ konusunda artık somut adımların atılması gerektiğini kaydederek “Türk halkının yüzde 90’ı darbeyi FETÖ'nün yaptığını düşünüyor dedim” ifadesini kullandı.
Yıldırım, iki ülke arasında son zamanlarda meydana gelen ilişkilerdeki kötüleşmenin ne Türkiye’ye ne de ABD’ye bir faydasının olmadığını vurgulayarak, “Bizim mutlaka siyasetçiler olarak, ülkeyi yönetenler olarak daha fazla sorumluluk alarak ilişkilerimizi zedeleyen durumların gündemden çıkartılması gerektiğini ifade ettik. Davaların iki ülke ilişkisini zehirlenmesine izin vermeyelim, dedik” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...