Tgrt Haber
13 Nisan 2018 13:52

Başbakan Yıldırım'dan ABD ve Rusya'ya uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, "ABD ile Rusya arasında sosyal medya üzerinden bir atışmadır gdiyor. Bölge uzun yıllardır büyük bedel ödedi. İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden özellikle uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz" dedi

Başbakan Yıldırım'dan ABD ve Rusya'ya uyarı
başbakan yıldırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Putin gerek Trump ile yaptığımız görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi. Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suların ısınmasının doğru olmayacağını söyledik.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMALAR

Türkiye'den ABD ve Rusya arasındaki Suriye kriziyle ilgili olarak yeni bir açıklama geldi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "ABD ile Rusya arasında sosyal medya üzerinden bir atışmadır gdiyor. Bölge uzun yıllardır büyük bedel ödedi. İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden özellikle uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz" dedi.

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMININ AFFEDİLECEK BİR TARAFI YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Rusya başkanları ile görüştüğünü ifade eden Yıldırım, "Tabii kimyasal silah kullanımının, masum insanları, çocukları katletmenin asla affedilecek bir tarafı yoktur. Bu bir alçaklıktır. Şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bunu yapanlar da bedelini ödemeli.

"GEREKLİ UYARILARI YAPIYORUZ"

Türkiye'nin bölgesel girişimlerine değinen Yıldırım, "Bütün bunları yapanlar bölgede bugüne kadar Türkiye, Rusya ve İran'ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetlerini akamate uğratacak çapta girişimlerden de uzak durulmalı. Türkiye olarak müttefiklerimize tavsiyemiz budur. Bu noktada gerekli uyarıları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...