Tgrt Haber
28 Temmuz 2016 01:43

Başkan Topbaş'ın İstanbullularla nöbeti sürüyor

Başkan Kadir Topbaş, Saraçhane belediye binası önünde demokrasi nöbetine devam eden binlerce İstanbulluyla birlikteydi.

Başkan Topbaş'ın İstanbullularla nöbeti sürüyor
topbaş, ibb,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane belediye binası önünde hain darbe girişimine karşı günlerdir demokrasi nöbetine devam eden İstanbullularla birlikte nöbetteydi.

Vatandaşlara, “Bu kutlu duruşu sergileyen sizler, ülkemizin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı göğsünüzü siper ederek gazilik ünvanı aldınız” diye seslenen Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek meydanları doldurdunuz ve dünya tarihinde örneği olmayan bir duruş ortaya koydunuz. Ülkemizin kast eden ihtilal yapmak isteyen darbe yapmak isteyenlerin bütün oyunlarını bozdunuz. Önemli olan yarınlarımızdır. Ülkemizin geleceğidir. Bu anlamda beraberce ülkemizin güzelliklerini yansıtmaktayız. Her şerde bir hayır vardır diyerek bu birlikteliğimizi sürdürmeliyiz.”

Darbeler ve ihtilaller gergin ortamlarda, parçalanmış toplumlarda ortaya çıktığını, beraberlik ve barış ortamının sürdüğü toplumlarda halka rağmen hiçbir girişimde bulunulamayacağını vurgulayan Topbaş, “Bizim duygularımız bir. Vatanımız, bayrağımız, değerlerimiz. İhanet duyduğumuz zaman karşısına dikiliriz. Asker kisvesiyle çıkan FETÖ’nün teröristlerine siz darbe vurdunuz. Dünya sizi hayranlıkla izledi” şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, konuşmasının ardından demokrasi nöbetine yılmadan devam eden vatandaşların arasına girerek sohbet etti. Başkan Topbaş’a yoğun ilgi gösteren İstanbullular, Topbaş ile hatıra selfie’si çektirdi.

Öte yandan; nöbete devam eden vatandaşlara gece boyunca her türlü lojistik desteği veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Kulesi’nin ardından Saraçhane Belediye Binası’na da Türk Bayrağı’nı yansıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Aydınlatma Müdürlüğü ve İştiraklerinden İstanbul Enerji A.Ş.’nin gerçekleştirdiği projeyle, hain darbe girişimine tepki amacıyla milli birliğimizi sembolize eden Türk Bayrağı Saraçhane Belediye Binası’nın duvarlarına yansıtıldı. Binanın bu etkileyici görüntüsünü çok beğenen vatandaşlar ve turistler, yapılan aydınlatmayla kırmızı beyaza bürünen binanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...