Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 09:16

Başkanlık Divanı‘nda MHP-HDP krizi

TBMM, Başkanlık Divanı’nın seçimi için bugün toplanacak. Ancak MHP ve HDP arasındaki üye sayısı krizi sürüyor. Divan oluştuktan sonra Erdoğan, hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na verecek.

Başkanlık Divanı‘nda MHP-HDP krizi
meclis,mhp,hdp,kriz,

 

Türkiye, koalisyon arayışları konusunda kritik bir haftaya başlıyor. Geçtiğimiz hafta İsmet Yılmaz'ı Meclis Başkanı seçen TBMM Genel Kurulu, bugün de Meclis Başkanlık Divanı için toplanacak.  
3 ÜYELİKTE ISRAR EDİYOR 
80'er milletvekili olan MHP ve HDP'ye düşen 5 koltuğun paylaşımı, daha toplantı yapılmadan krize dönüşmüş durumda. HDP, 3 üyelikte ısrar ediyor.
Perşembeye kalabilir
Krizin aşılması halinde, aday bildirim süreci nedeniyle seçimlerin perşembeye ertelenmesi bekleniyor. Böyle olursa hükümeti kurma görevinin iki gün rötarlı verilmesi gündeme gelecek. Kulislerde, Erdoğan'ın aynı günün akşamı görevlendirme yapabileceği konuşuluyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...