Tgrt Haber
05 Eylül 2015 16:00

BBP'den ittifak açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile ittifak kurulacağına yönelik iddialarla ilgili kendilerine şu ana kadar bir teklifin gelmediğini belirterek, 'Eğer ülkemizin ve milletimizin menfaatine bir sonuç çıkacağını görürsek değerlendiririz' dedi.

BBP'den ittifak açıklaması
bbp, destici, ak parti, mhp, saadet partisi, ittifak,

Denizli'de bir otelde partisinin il teşkilatı üyeleriyle bir araya  gelen Destici, düzenlediği basın toplantısında terör olaylarında şehit olan asker  ve polislere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediğini belirtti. 
Terör örgütlerinin siyasi dalları, şehir yapılanmaları ve  üniversitelerdeki uzantılarına gereken dersin verilmesi gerektiğini, hukuk içinde  müdahale yapılmadığı takdirde bu olayların daha büyük boyutlara ulaşacağını  söyleyen Destici, terör olaylarının son dönemde artış göstermesiyle ilgili  değerlendirmeyi milletin sandıkta yapacağına inandığını söyledi. 
Destici, şöyle konuştu: 
   "PKK'nın bu kadar meşrulaşmasının, pervasızlaşmasının ve bütün alanda  eylem yapacak konuma gelmesinin vebalini üzerinde taşıyan bu iktidara hala destek  verecekse benim millete diyeceğim bir şey yok. Aynı şekilde yıllardır milletin  derdine çözüm üretmek yerine kendisi ve partisinin çıkarlarını öne koyan  partilere oy vermeye devam edecekse de versin, bana ne. Bedeli kendisi ödeyecek." 
 Bağımsız bakanlar 
Açıklamalarının ardından bir gazetecinin partisinin eski genel başkanı  Yalçın Topçu'nun geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu  hatırlatarak konuyla ilgili görüşünü sorması üzerine Destici, bağımsız bakanların  gerçekten bağımsız olmadığını savundu. 
 Destici, şöyle konuştu: 
 "Bizden istifa etmiş gitmiş, bizimle ilgisi olmayan bir kişi ile  ilgili bir yorum yapmam. Büyük Birlik Partisi ile adı anılan şahsın bir ilgisi  yoktur. Yaptığı tüm uygulamaları da değerlendirecek olan kamuoyudur. Ben muhatap  alıp da değerlendirmem." 
 AK Parti'nin Saadet Partisi ile ittifak görüşmeleri yürüttüğüne  yönelik iddialarla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Destici,  Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak başta olmak üzere diğer  yöneticilerle görüştüklerini, onların da böyle görüşmelerin olduğunu ifade  ettiğini ancak henüz neticelenmediğini kendisine bildirdiklerini kaydetti. 
 Bu görüşmelerin iki parti arasında olduğunu ve kendisinin bu  görüşmelere müdahil olmak istemediğini anlatan Destici, "Bu iki partinin vereceği  bir karardır. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz ve  takip edeceğiz" dedi. 
Partisinin seçimlerde MHP ile ittifak yapıp yapmayacağıyla ilgili bir  soru üzerine ise Destici, şöyle konuştu: 
 "Bize şu ana kadar böyle bir teklif gelmiş değil, görüşme yapmış  değiliz. Dolayısıyla olmayan bir teklif veya yapılmayan bir konuşma üzerine yorum  yapacak da değilim. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Şayet böyle bir teklif  gelirse ve bir görüşme olursa bunu yetkili kurullarımızda değerlendirip istişare  ederiz. Eğer ülkemizin ve milletimizin menfaatine bir sonuç çıkacağını görürsek  değerlendiririz ama şu anda böyle bir şey yok." 
 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basın toplantısının ardından geçen  ay Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca askeri  helikoptere açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Doğan Acar'ın Pamukkale  İlçesi Akhan Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...