Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2018 23:25

BBP Genel Başkanı Destici: Dövizdeki bu suni artış tamamen spekülatif

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Son günlerde yaşananlar, özellikle dövizdeki bu suni artışı tamamen bir spekülatif değerlendirme ve Türkiye'nin seçimlerine yönelik bir hamle olarak görüyoruz." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: Dövizdeki bu suni artış tamamen spekülatif
bbp,,destici,

Destici, ATO Congresium'da düzenlenen Geleneksel MÜSİAD Ankara  İftarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle ciddi ve kararlı bir mücadele  verdiğini söyledi.

MÜSİAD'ın kuruluşundan beri önemli mesafeler katettiğini ifade eden  Destici, Anadolu'nun ahi kültürüne, geleneğine sahip iş adamlarını, ticaret  erbablarını aynı şuur etrafında birleştirdiğini ve ülkenin ekonomisine çok yüksek  derecede katkı sağlayan hamlelerde bulunduğunu kaydetti.

Ülke ekonomisinin problemlerinin çalışarak, üreterek ve tasarruf  ederek aşılabileceğini dile getiren Destici, Türkiye'nin bugün ekonomik anlamda  önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.

Destici, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un  (S&P), seçimlerin gündeme gelmesinin ardından Türkiye'nin kredi notunu  düşürdüğüne dikkati çekerek, bu sürecin tamamen spekülatif ve manipülasyonlara  dayalı bir operasyon olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ ADIMLAR ATMASI GEREKİYOR"

Türkiye'nin yerli üretim yapabilmesi için güçlü adımlar atması  gerektiğini dile getiren Destici, şöyle devam etti:

"Son günlerde yaşananlar, özellikle dövizdeki bu suni artışı tamamen  bir spekülatif değerlendirme ve Türkiye'nin seçimlerine yönelik bir hamle olarak  görüyoruz. Çünkü dünyadaki önemli ülkelerin yaptığı seçimler sadece kendi iç  meseleleri ya da iç seçimleri olmaktan çoktan çıktı. Hatırlayınız, Amerika'daki  seçimlere Rusya'nın müdahale ettiğine dair güçlü, somut deliller olduğu bir  süreçte Türkiye'deki seçimlere müdahale edilmemesi ya da el atılmamasını düşünmek  tamamen bir saflık olur diye düşünüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...