Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2016 14:53

Bekir Bozdağ, 'Gülen'in kaçma ihtimali var'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber'e verdiği röportajda 'Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali' olduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ, 'Gülen'in kaçma ihtimali var'
ABD,Mısır,haber,Afrika,Kanada,Meksika,Avustralya,Güney Afrika,BEKİR BOZDAĞ,Fethullah Gülen

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ'nün Türkiye'deki hainleri tarafından uygulanmıştır.

Türkiye olarak Gülen'in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik.


ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu Gülen'i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor.

Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD'ye yalvarıyor. Gel Türkiye'ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD'ye yalvarıyor.

Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye'ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan.

Türkiye'ye gelmek için ABD'ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var.

Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı.

Belgeleri hazırlıyoruz, ABD'ye sunulacak.

DARBECİLERE İŞKENCE İDDİASI

Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Pekçok darbeci askeri vatandaş teslim aldı. Hatta bazı vatandaşlar onlarla kavga etti. Bu olaylar gözaltında olmadı. Onları yakalama esnasında yaşandı.

Akın Öztürk, Akıncı Üs'sünde yakalanma esnasında yaralandı. Bir takım iftiralar var. İsim versinler nerede yapılmış söylesinler. Darbe girişimleri başarısız olunca iftiralar atmaya başladılar.

Yakalanma esnasında olanları gözaltında olmuş gibi yansıtıyorlar.

Akın Öztürk Akıncı Üs'sünde kalkış yapmak istediğinde pistler bombalandı. O sırada ateş ediliyor ve yaralanma meydana geliyor. Gözaltında yaralanma olayı yoktur.

YARGILAMALAR NEREDE YAPILACAK?

Yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerimiz var. Buralarda tutuklular bulunuyor. Sığmayan yerlerde bunlara uygun cezaevleri var. Bunlara uygun tüm güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Yargılama konusuna gelince, bu soruşturma Cumhuriyet tarihinin en büyük davası. Bunun tek bir yerde yapılması doğru değil.

Binlerce kişinin sanık olduğu bir davanın tek bir yerde görülmesi sağlıklı değil. Buna savcılar karar verecektir.

Ankara'da bu büyüklükte bir salon yok. Sincan'a büyük bir salon inşaatı başlattık. 4-5 ay içerisinde yargılamanın sağlıklı bir şekilde yapılacağı bir salon olacak.

Bu davanın sanıklarının ve avukatlarının bulunabileceği bir duruşma salonunun çalışmaları başladı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN SERBEST BIRAKILMASI

Serbest bırakan hakimlerle ilgili soruşturma başladı. Bütün türkiye darbe teşebbüsünün Akıncı Üssünde olduğunu biliyor. Sabaha karşı orası havadan bombalanıyor. Ve siz orada bulunuyorsunuz. Şimdi soruyorlar. Oraya arsa bakmak için geldiğini iddia ediyor. Öyle bile olsa ne işin var orada.

Çok büyük bir şüphe var. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaması benim de kafamda büyük şüpheler uyandırıyor.

Kanaatim darbenin sivil ayaklarından birisi olduğu yönünde. Şuan kaçıyor ama o da yakalanacaktır.

İDAM CEZASI TARTIŞMALARI

Anayasamızda açık hükümler var. Türkiye idam cezasını getirmek için anayasada gerekli değişikliği yapmak zorundadır.

Türkiye bu cezanın geri getirilmesini istiyor. Halkın bu talebine kulağımızı tıkayamayız. Bu konu değerledirme masasında.

Gelirse belirli suçlarla ilgili olur.

CUMHURBAŞKANI'NIN MUHALEFET LİDERLERİ İLE GÖRÜŞMESİ

Partiler arasındaki rekabeti bir tarafa iten bir siyaset anlayışı hakim oldu. Cumhurbaşkanımızın Külliye'de liderle biraraya gelmesi çok önemlidir. Hainlere karşı bu ittifak önemlidir. Dünkü fotoğraf ve açıklamalar önemli. Bu olumlu bir gelişme inşallah netice verir.

YENİ ANAYASA NELERİ ÖN PLANA ALACAK?

bu tartışmaları şu aşamada yapmak doğru değil. Bu darbe teşebbüsünün artçılarını ortadan kaldırmak için bir çalışma var. Şu anda darbe konusundaki en büyük tehdit geri kalan FETÖ mensuplarının yeniden böyle bir teşebbüse niyetlenme ihtimali var. Önemli olan bu ihtimali ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Askeri yargı içerisindeki pekçok hakim ve savcı bu darbe teşebbüsünde görev aldı bunu görüyoruz. Askeri yargının bu süreçte yeniden incelenmesi ve değerlendirilmesi demokratik hukuk devletinde yeniden tanzim edilmesi çok önemlidir.

Kaynak: AHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...