Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Şubat 2018 09:12

'Beklentiler açıkça iletildi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışışleri Bakanı Tillerson’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. 3 saat 15 dakika süren görüşmede Türkiye’nin terörle mücadeledeki beklentilerinin Tillerson’a ‘açık bir şekilde iletildiği’ kaydedildi

'Beklentiler açıkça iletildi'
abd

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kritik öneme sahip kabul, 3 saat 15 dakika sürdü. 

Görüşmede, Zeytin Dalı Harekatı, ABD’nin YPG’ye silah yardımı, Münbiç’teki YPG varlığının sonlandırılması dahil pek çok kritik konu gündeme geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün akşam Ankara’ya geldi. Tillerson’ın Ankara’ya gelişi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan yoğun güvenlik önlemleri alındı.

3 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Ardından dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat 19.40’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edildi. Kabul basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Görüşmede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere, ABD’nin YPG’ye silah yardımı, Münbiç’teki YPG varlığının sonlandırılması dahil pek çok konu masaya yatırıldı. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Kritik öneme sahip görüşme, 3 saat 15 dakika sürdü.

İKİLİ İLİŞKİLER GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Beştepe’deki kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede Türkiye’nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a “açık bir şekilde iletilmiş olduğu” da kaydedildi.

'GÜVENLİĞİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ ADIMI ATARIZ'

Alınan bilgiye göre görüşmede Türkiye’nin öncelik ve beklentileri şöyle sıralandı:

- Terör örgütü listesine alınan PKK’ya para ve silah yardımından vazgeçin.
- Türkiye güvenliği için her türlü adımı atma konusunda kararlıdır.
- Sabrımızı test etmek ne size ne diğer müttefiklere yarar sağlar.
- Bölgede istikrar için muhatabınız Türkiye’dir. Başka partner aramayın.
- DEAŞ’la mücadelemiz sürecek ama PKK’yla da mücadelemizi sürdüreceğiz.
- Bölge güvenliği için terör örgütlerini dışlayan ve terörü resmi politika haline getirmeyen iyi niyetli her türlü yaklaşıma açığız.
- Türkiye örtülü ambargoyu müttefikliğin ihlali sayar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...