Tgrt Haber
21 Aralık 2017 14:19

Berat Albayrak: Bu yatırım binden fazla kişiye istihdam sağlayacak

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası temel atma töreninde konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, "Bu yatırım binin üzerinde istihdam sağlayacak" dedi.

Berat Albayrak: Bu yatırım binden fazla kişiye istihdam sağlayacak
berat albayrak,

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Albayrak şunları söyledi: "Çevremizde yaşanan tüm gelişmeleri göze alınca gördük ki enerji demek yalnızca enerji demek değildir. Enerji demek, diplomasi demek, ekonomi demek, yatırım demektir. Her yıl 55 milyar dolardan fazla bir rakamı dışarıya enerji için kaynak ayıran bir ülkeyiz. Ayağımızdaki bağımlılık prangasını söküp atmayı temel prensip olarak ortaya koyduk. Cari açığımızı düşüreceğiz, kaynaklarımızı farklı alanlara kaydırabileceğiz. Politikamızı arz güvenliği yerlileştirme ve öngörülebliir piyasadan oluşan üç önemli sac ayağına inşa ettik. Yenilenebilir enerjiyi YEKA stratejimiz çok önemli bir yere oturuyor. Ülkemizin potansiyelinin farkındayız. Çok yakın bir zamanda Türkiye bu alanda da söz sahibi ülkelerden biri olacaktır. Yapay zeka, dijital dönüşümün konuşulduğu bir yüzyılda kendi teknolojimizi geliştirmek zorundayız. Bu yatırım binin üzerinde istihdam sağlayacak ve yan sektörlerde de yeni iş alanlarının oluşmasına fırsat sağlayacaktır.

Milli olmayanların nüfus kağıdını taşıdığı ülkeleri 50 bin dolara nasıl sattıklarını gördük. Kimi bu ihanet tiyatrosunda kendisine biçilen rolü oynayan figüranlar olarak yer bulacak, kimisi de ben bu oyunu bozarım diyen şehitlerimiz gazilerimiz gibi kahraman olarak tarihin sayfasında yer alacak. Türkiye'nin büyümesi için çok çalışıyoruz. Milletimize hizmet yolunda hiç yılmadan her türlü engele rağmen bütün gayretimizle çalışmaya devam etmeyiz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...