Tgrt Haber
18 Ocak 2018 11:15

Binali Yıldırım: ABD kafa karışıklığını ortadan kaldırmalıdır!

Başbakan Binali Yıldırım, İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'ndan konuşuyor. ABD'nin 'terör ordusu' açıklamalarına ilişkin Yıldırım, "ABD'nin attığı adımlar müttefikliğe sığmaz. ABD kararını değiştirmelidir. ABD'den 3 gün üst üste farklı açıklamalar gelmekte. ABD kafa karışıklığını ortadan kaldırmalıdır." dedi..

Binali Yıldırım: ABD kafa karışıklığını ortadan kaldırmalıdır!
başbakan,abd,mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, "Devletin üniforması kendi karanlık emellerine alet eden terör güruhları ve şer odakları hatırımızdan çıkarmayalım. 15 Temmuz bizim için dönüm noktası olmuştur. dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

"Terörle mücadele ederken, uyuşturucu baronlarını da ihmal etmiyoruz" sözlerine yer veren Yıldırım, "Gençlerimizin uyuşturucu müptelasını düşürmeye çalışanlara asla göz açtırmayın. Ülkemizin istikbalini, gençlerimizin emniyetini bugün atacağımız adımlarla teminat altına alabiliriz. Kötü niyetli girişimcileri engelleyebiliriz." açıklamasına bulundu.

TERÖRLE MÜCADELE

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti;

15 senedir en büyük mücadeleyi teröre karşı veriyoruz. Su uyur düşman uyumaz. Gece gündüz, yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka taarruz esaslı, savunma esaslı değil, mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Özellikle de tehdidin, terör olayının gerçekleşmeden önce önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Sınır güvenliği önemli. Sınır dışındaki baki olabilecek tehditlerin bertaraf edilmesi için önemli adımlar atıyoruz.

ABD'NİN "TERÖR ORDUSU" AÇIKLAMALARINA FLAŞ YANIT

ABD'nin bölgedeki adımlarını değerlendiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir."

"HUDUTLARIMIZDA TERÖR ORDUSU KURULMASINA İZİN VERMEYİZ!"

ABD yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...