Tgrt Haber
22 Ocak 2017 21:11

Bir günde 600 Trump karşıtı protesto

Trump'ın göreve başlamasının ardından, dünya genelinde 600'den fazla Trump karşıtı gösterisi düzenlendi. Protestoların en büyüğü ise, Washington ve New York'ta yapıldı.

Bir günde 600 Trump karşıtı protesto
Trump, Protesto,

Washington, New York, Chicago, Los Angeles, Londra, Paris, Berlin... Trump'ın başkanlık görevine resmen başlamasının ardından tüm dünyada protestolar düzenlendi. Protestoların en büyüğü ise, Kadınların direnişi' (Women's March) adı altında düzenlenen Washington ve New York'ta yapıldı.

BBC News, yemin töreninin ardından dünya genelinde 600'den fazla Trump karşıtı protesto düzenlendiğini duyurdu. Protestolarda, aşırı ırkçı söylemlerde bulunan Donald Trump'a karşı 'birlik' olma çağrıları yapıldı.

ABD'de göçmenlerin, kadınların ve insan hakları savunucuların protesto gösterileri New York'un yanı sıra Washington DC, Chicago, Boston, Los Angeles'ın da bulunduğu birçok kentte de düzenlendi.

Müslümanlara destek açıklamaları yapıldı

Protesto yürüyüşünde konuşan insan hakları savunucusu Gloria Steinem “Bizi bölmeyi deneme. Eğer Müslümanlara kayıt yaptırmaya zorlarsan, hepimiz Müslüman olarak kayıt yaptırırız" ifadelerini kullandı.

Protesto gösterileri devam ediyor

Ülkede yaşanan protesto gösterilerinde şiddet olayları da yaşanmaya devam ediyor. Bazı gruplar polis araçlarına ve iş yerlerine saldırdı ve bazı araçları ateşe verdi. Polisin gazlı müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gazdan etkilenirken, polis protestocuları gözaltına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...