Tgrt Haber
11 Şubat 2018 16:53

Buzla kaplanan Çıldır Gölü'ne ziyaretçi ilgisi

Kars-Ardahan arasında yer alan ve bugünlerde tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Buzla kaplanan Çıldır Gölü'ne ziyaretçi ilgisi
çıldır gölü,

Kış aylarında yüzeyi tamamen buz tuttuğu için yerli ve yabancı  turistlerin ilgisini çeken ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ikinci büyük göl olan  Çıldır Gölü, hafta sonunu fırsat bilen çok sayıda kişinin uğrak yeri haline  geldi.

Şu sıralar yüzeyi tamamen buzla kaplı olduğu için farklı bir güzellik  sunan bin 959 rakımlı göle gelen ziyaretçiler, buz üstünde yürüyüp atlı kızaklara  binmenin keyfini çıkardı.

Göl yüzeyinde atlı kızakla gezinti keyfinin ardından göl kenarındaki  Kütük Ev'de dinlenen ziyaretçiler, mesire alanında mangal yaktı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Türkiye'nin gözde kış turizm  merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de hafta sonunu değerlendiren kayak  tutkunları kayak, kızak ve snowboard keyfi yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...