Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2016 02:18

Çavuşoğlu: Almanya ile problemimiz yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Almanya ile bizim ilişkilerimiz çok daha iyi olması lazım. Bizim Almanya ile şahsen bir problemimiz yok ama gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz.' dedi.

Çavuşoğlu: Almanya ile problemimiz yok
almanya, çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısı öncesinde Almanya’nın Hamburg kentinde Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Başkonsolosluk rezidansında bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasının birçok dinamiğinin ve önceliğinin bulunduğunu belirterek, en önemli önceliklerden bir tanesinin de yurt dışındaki vatandaşların, soydaşların, akraba toplulukların değişik ülkelerde yalnız bırakılmaması olduğunu ifade etti.

"Almanya ile problemimiz yok ama gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz"

Almanya'yla ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "Almanya ile bizim ilişkilerimiz çok daha iyi olması lazım. Bizim Almanya ile şahsen bir problemimiz yok ama gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz. Buradaki terör faaliyetlerinden rahatsız olduğumuzu, teröristlerin bu ülkede yaşamasından rahatsız olduğumuzu söylüyoruz." dedi.

"Türkiye, NATO'da Amerika'dan sonra en çok asker bulunduran ülke"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin, kurucu ülkelerden olduğu NATO'da Amerika’dan sonra en çok asker bulunduran, politikasına ve yurt dışı misyonlarına en çok katkı sağlayan ülkelerin başında geldiğine işaret ederek, "Avrupa’nın, Atlantik bölgesinin güvenliğine çok önemli katılar sunan bir ülkeyiz." dedi.

Brüksel’de NATO dışişleri bakanları toplantısına katıldığını anımsatan Çavuşoğlu, Brüksel’de iki gün süren toplantıdaki değişik oturumlarda Türkiye’nin tutumunu, düşüncelerini, politikalarını ve beklentilerini dile getirdiğini, AB yetkilileri ve farklı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'yi kaybetmek istemeyen bir tutum gördük

Burada Türkiye-AB ilişkilerini de değerlendirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye’yi daha iyi anlayan, Türkiye’yi kaybetmek istemeyen ve Türkiye’ye daha olumlu yaklaşan bir tutum gördük. Bundan da memnuniyet duyuyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...