Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2014 09:20

Çavuşoğlu, 'Bu süreçten güçlü çıkacağız'

Çavuşoğlu, 'Başbakana montaj yapmak, dublaj yapmak, ayak oyunları yakışır mı? Bu süreçten güçlü çıkacağız' dedi.

Çavuşoğlu, 'Bu süreçten güçlü çıkacağız'
Bakan çavuşoğlu açıklama yaptı, çavuşoğlu bu süreçten güüçlü çıkacağız,

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakana montaj yapmak, dublaj yapmak, ayak oyunları yakışır mı? Böyle şeyler bize, Müslüman'a, inançlı insana yakışır mı?  Yalan söylemek, iftira atmak... Bu süreçten güçlü çıkacağız hem de çok güçlü çıkacağız, Türkiye güçlü çıkacak" dedi. Çavuşoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği Süreci ve Yerel Yönetimler Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, dün "Hocalı Katliamı"nın yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, burada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.  
Hocalı'da yaşananların insanlık suçu olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Yarın 28 Şubat, tarihimizin başka bir yüz karası. 28 Şubat'ta yaşananlar, 28 Şubat'taki darbe girişimleri aslında tarihimiz boyunca olmuştur, ilk defa olmamıştır. Tarihimize bakacak olursak 28 Şubat gibi darbeleri, post modern darbeleri çok görüyoruz. Hatırlayın 1960'lı yıllarda Türkiye'nin başbakanını asmışlar ve demokrasiye darbe vurmuşlardır. Aslında çok partili döneme geçerken rahmetli Menderes, 'yeter söz milletindir' demişti. Ama Menderes'i önce ayak oyunlarıyla yıpratmaya, sonra iftira atmaya başladılar fakat o halkının desteğiyle yılmadı, boyun da eğmedi. En sonunda darbe yaptılar, Menderes'i astılar. Menderes ve arkadaşları dar ağacına giderken hiç eğilip bükülmedi, onuruyla idama gitti."
AB sürecini de anlatan Çavuşoğlu, "Şimdi bu süreci Türkiye çok yaşadı. AB süreci diyoruz. AB süreci 60 yılı aşan bir serüvendir. Türkiye, çok badireler atlattı bu yolda. Bazen darbelerden dolayı süreç askıya alınmış, bazen de kendi içimizde yaşadığımız sorunlar ve birçok kere de AB ülkelerinin bize karşı olan haksız tutumundan dolayı bu süreç uzamıştır. Ama bu süreçten hiç vazgeçmemiştir" diye konuştu.
Çavuşoğlu, Suriye'deki olaylara değinerek, şöyle devam etti: "Biz, terörün her türlüsüne karşıyız. Bırakınız öldürsünler, bırakınız böyle kaos devam ettiği zaman bunun zulmünü kim çekiyor? Vatandaş, kadınlar, çocuklar, kaçabilen kaçıyor. Türkiye'ye, Lübnan'a, Ürdün'e kaçıyor. Kaçamayanlar ne oluyor? Varil bombalarıyla, kimyasal silahlarla, havadan atılan bombalarla, katlediliyor, öldürülüyor. Hapishanelerde gördünüz, o resimleri, 55 bin resim yayınlandı, insanlar açlıkla, işkenceyle öldürülüyor. Bunlara kim 'dur' diyecek? Tunus da Libya da demokrasiye geçmek istiyor. Ne kadar yardımcı olabiliyoruz? 'Buralarda da insan hakları olsun, terör bitsin, aynı şekilde buradaki insanlar da aynı standartları yakalasın' deseydik, elimizi taşın altına koysaydık belki bir çoğu ölmezdi. O yüzden 'vizyonu değiştirmeli' diyoruz. Etrafımız başta olmak üzere bütün dünyaya yüzümüzü dönüyoruz. Tek yanlı politika olabilir mi? Avrupa Birliği, küresel bir güç olmak istiyorsa Türkiye'nin desteğini mutlaka almalıdır. Türkiye, Avrupa Birliği'ne yük olmaz, Avrupa Birliği'nin yükünü alır."
Çavuşoğlu, 17 Aralık'ta Türkiye'ye bir suikast yapıldığını ifade ederek, şunları bildirdi: "Allah'ın izniyle bugüne kadar çetelerle, darbe girişimcileriyle nasıl mücadele ettiysek, vesayetçilere karşı nasıl dik durduysak, bu süreçte de hep dik duracağız, hep mücadele edeceğiz. Başbakana montaj yapmak, dublaj yapmak, ayak oyunları yakışır mı? Böyle şeyler bize, Müslüman'a, inançlı insana yakışır mı?  Yalan söylemek, iftira atmak... Bu süreçten güçlü çıkacağız hem de çok güçlü çıkacağız, Türkiye güçlü çıkacak. Bugüne kadar çeteleri ülkemizden nasıl temizlediysek, bu süreçten ülkemizi daha güçlü çıkartacağız. Milletimiz, 30 Mart seçimlerini bekliyor. 30 Mart'ta yine darbe girişimcilerine, Türkiye'ye ihanet edenlere hep birlikte ders vereceğiz." Etkinlik sonunda, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Bakan Çavuşoğlu'na çiçek ve lüle taşından yapılmış tesbih hediye etti. Programa, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Nevzat Önder, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...