Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2015 20:14

Çavuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu, bu millet enayi değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya’da AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nın açılış törenine katıldı. Yağmur altında alana gelen Bakan Çavuşoğlu, korumalarının açtığı şemsiye altında partililerle tokalaştı.

Çavuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu, bu millet enayi değil'
mevlüt çavuşoğlu, ak parti, kemal kılıçdaroğlu,

Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde açılışlar gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bugün de AK Parti Aksu İlçe Başkanlığı’nın açılışını yaptıklarını söyledi. Yaklaşan genel seçim nedeniyle partililerin çalışmalarını arttıracağını ifade eden Çavuşoğlu, “7 Haziran seçimleri yeni Türkiye’nin yeni seçimi olacak. İktidarımız daha güçlü şekilde meclise girecek, milletvekili sayımız artacak. Hem Türkiye’ye hem de Türkiye’den umut bekleyen mazlumlara, Antalya’ya, Aksu’ya hizmetin miktarını arttıracağız. Aksu’da her yer şantiyeye döndü. Aksu’nun birikmiş sorunları var. Yapısal sorunları var. 2B de bunlardan birisidir. Bir taraftan bu sorunlar çözmeye çalışırken diğer taraftan hizmetin miktarını ve kalitesini artırıyoruz. Aksu’nun yapısal sorunlarını Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirdik. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2B ile ilgili bizden bir çalışma istedi. Sorunların yer aldığı bir çalışma istedi. Bu bir vaat değildir. Şöyle yaparız, böyle yaparız diye bir vaatte bulunmuyoruz. Neler olacak olmayacak şeffaf şekilde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

AK Parti’nin tüm işleri şeffaf ve dürüst şekilde yaptığının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Hiçbir zaman halkı kandırmadık, kandırmayacağız. Allah’a şükür aldatmadık, aldanmadık. Şimdi seçim zamanı geldi popülizm başladı. Borsa açıldı. Eski günleri hatırlıyoruz. ‘O ne verirse ben beş fazlasını veririm’ diyen siyasetçileri Türkiye çok gördü. Ama sonrasında Türkiye eskisine göre daha zayıfladı. Enflasyon arttı, faizler yükseldi. Ve sürekli siyasi ve ekonomik krizlerle o iktidarlar gitti. Tekrar yenisi geldi. Ama AK Parti yola çıkarken dedi ki; ’Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ Ve çok şükür hiçbir şey eskisi gibi değil. Şimdi bazı siyasi partilerin liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu noterden belge almış. Bir kere bu hiçbir siyasi kaygı gütmeden söylüyorum. Bu bir acziyetttir. Yani acizliktir. Bu nedir biliyor musunuz. ’Milletten güven alamadım. Millet bana güvenmiyor. Belki buradan bir belge alırsam millet bana güvenir.’ Kusura bakma Kılıçdaroğlu, bu millet enayi değil. Gidip noterden belge aldığın zaman sonra ne olacak. Bugüne kadar hep seçimleri kaybettin, ne yaptın. Ayrıldın mı? Erdem gösterebildin mi? Partinizde 3 dönem kuralı var mı? Burada bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Aday olurken yalanla geldi. ’100 bin kişiye iş vereceğim’ dedi. Sonra kim attı bu fazla sıfırı oldu. Ona ramaktan 5 sene geçti hizmet yapmadan. İşte süttür, odur, budur. Bunların işi gücü böyle seçim öncesi milleti kandırmaktır. Ama bir kere kandırabilirsin. O kontenjanı da zaten doldu. Bu millet artık uyandı. Böyle yalanlarla olmaz” dedi.

EXPO KAPANMAYACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in verdiği tüm sözleri yerine getirmeye başladığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Antalya çok şükür hizmete doydu. Biz halkımızın önüne proje koyuyoruz. Şu sürede gerçekleştireceğiz. Biz Aksu bölgesine yeni yollar getiriyoruz. Kuzey ve Doğu çevre yolları çalışması devam ediyor. EXPO 2016 Antalya ile Aksu bir cazibe merkezi olacak. Önümüzdeki yıl 2016 yılında Nisan ve Ağustos ayları arasında sergilenecek. Bu EXPO’yu 6 aylık yatırım olarak görmüyoruz. Bu sürenin ardından bir botanik bahçesi olarak bütün bahçeler kalacak. Dünyanın ve Avrupa’nın her yerinden gelen misafirlerin ziyaret edeceği bir bahçe olacak” şeklinde konuştu.

AKSU CAZİBE MERKEZİ

EXPO alanına 6 bin kişilik bir kongre merkezinin yapıldığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Büyük bir salon yanında küçük toplantı salonları yapacağız. Kongre ve toplantı konferans deyince Avrupa ve Türkiye’de herkesin aklına Aksu gelecek. Ticari bir canlanma olacak. Cazibe merkezi yolundaki Aksu’ya ulaşımın kolay olması gerekir. Raylı sistem Aksu’ya geliyor. Ankara’dan onay alındı. Hafif raylı sistem havalimanı bağlantılı olarak Aksu’ya gelecek. Antalya’ya hızlı tren getireceğiz. Aksu’nun çok potansiyeli var bunu değerlendireceğiz. Aksu’nun alt yapısını da güçlendireceğiz. Aksu Çayı’nın ıslahı yapılıyor. Bu çay turistlerinde gezebileceği bir yer haline geliyor. EXPO ve diğer çalışmalarımıza 1 milyar TL harcıyoruz. Aksu yatırımların merkezi olacak. Aksu yine 7 Haziran’da AK Parti diyecek” diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de Aksu’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, 2B’nin çözümü noktasında da çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, AK Partili belediyelerin göreve gelmesiyle birlikte hem Aksu’da hem merkezde hizmetsizlik dönemimin kapandığını vurguladı.

ANTALYA’YA YATIRIM YAĞMURU

Aksu’da birçok sorunu çözümlemeye çalıştıklarını işaret eden Başkan Türel, “İmar sorunları ile ilgili çalışıyoruz. Eskiden bu Aksu’da pis kokulardan rahatsız olurduk. 30 senedir konuşulan Macun deresini bir yıl dolmadan 6 ayda çözdük. Sağlık polikliniği hizmete girdi. Hastaneyi de Aksu’ya getireceğiz. O yüzden çalışıyoruz. Aksu’nun kavşakları ve meydanları ile farklı görünüme kavuşması önemlidir. Bu çalışmalarımızda uyumumuz çok önemlidir. AK Parti iktidarı, AK Parti belediyeler hizmetin adresi. Bizim işimiz hizmet gücümüz millet. Bu uyumlu birlikteliğimizi hizmete yönelik farklı bir noktaya taşıyoruz. Antalya’ya bugün hizmet yağmuru sağanak gibi yağıyor. Yeter ki biz çalışalım” dedi.

Türel, 7 Haziran’da Aksu’da sandıkların AK Parti oyları ile dolmasını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel, ilçe binasının açılış kurdelesini kesti.

Açılışa, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sadık Badak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...