Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 21:03

Çavuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu'nu ciddiye almıyorum'

Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum' dedi.

Çavuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu'nu ciddiye almıyorum'
avrupa birliği bakanı ve başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, türkiye, chp,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB konusundaki açıklamalarını ciddiye almadıklarını kaydeden Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum" dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Ak Parti Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkanı adayı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Enç, İl Başkanı Mustafa Köse, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Manavgat'ta Dr. Asır Okur Bulvarı'nda Ak Parti Manavgat Belediye başkanı adayı Recep Barut'un seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Manavgat'ta davul ve zurnayla karşılanan Bakan Çavuşoğlu ve Türel, seçim bürosu açılışı öncesi partililere yağmur yağışı altında konuşma yaptı. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın 5 yıl içinde Antalya'ya hiç bir yatırım yapmadığı eleştirisinde bulundu. 30 Mart seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanmalarıyla birlikte Menderes Türel'in Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni yine eski saygınlığına getireceğini söyledi.
MİKROFONU DÜŞÜRDÜ
Bakan Çavuşoğlu, kürsüde konuşma yaparken elinin çarpması sonucu TRT mikrofonu yere düştü. Düşen mikrofonu yerden alan ve kürsüye koyan Bakan Çavuşoğlu, "Mikrofona karşı kibar olalım. Sonra basın özgürlüğü derler, Avrupa Birliği sürecini sekteye uğratmaya çalışırlar" dedi.
TÜRKİYE'Yİ AB'YE ŞİKAYET EDİYORLAR
Bakan Çavuşoğlu, AB sürecinin ilerlemesi için her platformda diyalogların sürdüğünü belirtti. Konuşmasında 17 Aralık sürecine de değinen Bakan Çavuşoğlu, bu süreçte nelerin yaşandığını Avrupalılara anlatmanın hükümetin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Muhalefetin, bugün 'Yok Avrupa Birliği ikna olmadı, yok işte Avrupa Birliği Türkiye'yi azarlasın', anlayışıyla sürekli Türkiye'yi tüm uluslararası kurumlara ve kuruluşlara şikayet ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Muhalefetin anlayışıyla bu işler devam edemez. Bizim kimseyi ikna etme diye bir çabamız da olamaz, kaygımız da olamaz ama yaptığımız işin neden yapıldığını ve nasıl yapıldığını da anlatırız." Bakan Çavuşoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili yasa tasarısının niçin yapıldığını, ne yapılmak istendiğini ve bunun dışında da bu yasa tasarısının AB ülkelerindeki yasa ve uygulamaların ne olduğunu karşılaştırmalı bir şekilde Avrupalı parlamenterlere anlattıklarını söyledi. Avrupa'dan gelen telkin, görüş ve düşünceleri her zaman ciddiyetle değerlendirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Yeter ki objektif olsun, yeter ki yapıcı olsun ama Türkiye'ye emir verir gibi bir direktifi bizim kabul etmemiz söz konusu değildir, bu hiçbir zaman olmamıştır ama görüş ve önerileri her zaman dikkate alırız" dedi.
KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALMIYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB konusundaki açıklamalarını ciddiye almadıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum" dedi.
AB SÜRECİNDE BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
Avrupa standartlarında bir anayasa isteniyorsa en azından uzlaşılan 60 maddelik paketin meclise sunulmasını isteyen Bakan Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti: "Biz ne diyorsak 'Hayır' demek, ne yapıyorsak 'Yanlış' demek ve sürekli Türkiye'yi karalamak, küçük düşürmeye çalışmak eski bir alışkanlığın nüksetmesidir. Yani Türkiye küçülsün, dışarıdan Türkiye azarlansın, Türkiye baskı altında olsun ve 'Türkiye küçülürse belki biz iktidara geliriz' anlayışıdır ama bu hesapların tutmadığını anlaması gerekiyor." Muhalefet ile AB sürecinde ortak hareket etme arzusunda olduklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, HSYK ile ilgili anayasa değişikliğinin yanı sıra birçok konuda ortak çalışma teklifinde bulunduklarını, fakat CHP'nin her seferinde kendilerine farklı bahaneler sunduğunu söyledi. CHP'nin marjinal bir parti olmaktan kurtulması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "AB Bakanlığı herkesin, 76 milyonun birlikte hareket etmesi gereken bir bakanlık. CHP'nin söylemlerine baktığınız zaman İşçi Partisi gibi olmaya başladı. Yani marjinal parti. Sokak eylemlerinden medet uman, onların içine katılan, en radikal söylemler ve sloganlarla siyaset yapmaya çalışan bir parti haline geldi. Bu da gerçekten üzüntü vericidir. Biz isteriz ki CHP o eski vizyonuna, özellikle de Avrupa değerleriyle ilgili vizyonuna geri dönsün ve birlikte hareket edelim" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, partisinin Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'u tanıttı ve seçim bürosunun açılışı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...