Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2015 10:30

Cavusoglu, ’Türkiye uluslararası hukuka uygun hareket etti’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye'nin uluslararası hukukun kurallarına uygun olarak hareket ettiğini söyledi.

Cavusoglu, ’Türkiye uluslararası hukuka uygun hareket etti’
mevlüt çavuşoğlu, dışişleri bakanı,

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, ikinci resmi yurtdışını ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiriyor. Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temasları kapsamında Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ile bir araya geldi. Çavuşoğlu ve Esedov'un heyetlerinin de yer aldığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

"DÜZELMESİ İÇİN..."
Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesi konusunda, Türkiye'nin uluslararası hukukun kurallarına uygun hareket ettiğini söyledi. Görüşme sırasında Esedov da, Çavuşoğlu'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Son günlerde Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğe değinen Esedov, Azerbaycan'ın Türkiye ile Rusya ilişkilerinin gerginleşmesinden endişe duyduğunu ifade ederek, "İki ülke ilişkilerinin düzelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konunun hallolması için Rusya ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmaya hazırız" dedi.
Görüşmenin basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde konuşan Çavuşoğlu ise Azerbaycan'ın bu duruşu ile ilgili olarak teşekkür ederek, "Türkiye uluslararası hukukun taleplerine uygun olarak hareket etti. Türkiye gerginlik taraftarı değil. İnşallah bu türlü durumlar diplomatik yollarla halledilecek. Ancak aynı duruşu Rusya'dan da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...