Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2017 12:48

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG'ye silah yardımı kararına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD yönetimi Türkiye'nin YPG tavrını iyi biliyor." dedi.

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG'ye silah yardımı kararına tepki
çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG'ye verilen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. ABD yönetimi Türkiye'nin YPG tavrını iyi biliyor." dedi.

Çavuşoğlu'nun ABD'nin YPG'ye silah yardımı kararına dair açıklaması şu şekilde;

"Rakka yüzde 99 küsür orana Sunni Arap bir şehirdir. Suriye'nin ve Suriye içindeki şehirlerin geleceğini iyi planlamamız lazım. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriye'nin istikrarını önemsiyorsak, burada yanlış adımlar atmamamız lazım. YPG-PKK ikisi de terör örgütüdür, aralarında hiçbir fark yoktur. Sadece adı farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. Daha önce YPG'ye verilen silahların Türkiye'de PKK'nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Bizim bu konulardaki düşüncelerimizi Amerikan yönetimi çok iyi biliyor. Tüm bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ve Trump bizzat görüşecektir, değerlendireceklerdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...