Tgrt Haber
30 Mart 2018 13:34

Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya sert tepki, 'Sen kimsin...'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmayı teklif eden Fransa'ya "Sen kimsin?" diyerek tepki gösterdi.

Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya sert tepki, 'Sen kimsin...'
çavuşoğlu,fransa

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bir terör örgütünün en üst düzeyde karşılanması, Fransa'nın terör örgütleri konusunda çifte standarda sahip olduğunu gösterir" dedi. Çavuşoğlu, Fransa'nın arabuluculuk teklifini "Kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu 6. Toplantısı kapsamında Türkiye'de bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Her şeyden önce bugün Dışişleri Bakanı'na da söyledim. Bir terör örgütünün en üst düzeyde karşılanması esasen Fransa'nın terör örgütleri konusunda çifte standart içinde olduğunun göstergesidir. Diğer taraftan sordum Fransa'ya terör saldırısında bulunan kişilerin temsilcilerini cumhurbaşkanımız külliyede ağırlasa ne düşünür?

YPG Fransa'ya saldırmamış olabilir. Ama YPG-PKK Türkiye'de 40.000 kişinin ölümüne sebep olan bir terör örgütü. Fransa dürüst değil, yüzlerine söylüyoruz. Diğer taraftan Fransa'nın SDG veya adının ne olduğu önemli değil… Bizimle teröristler arasında arabulucuk yapma önerisi gerçekten kabul edilemez. Bu Fransa'nın her konuda arabulucuk yapıyorum, rol alıyorum deniyor hep, ortadoğu konusunda hep ortada kalıyor. Bir netice almak için değil, 'Ben de varım' demek için…

'KANTON KELİMESİ BM KARARLARINA AYKIRI'

İkide bir kanton kelimesi, Afrin kantonu. Bu Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırıdır. Korsika'ya kanton diyebiliyor musun? Fransa objektifliğini yitirmiştir. Gerçekleri bilmesine rağmen, farklı bir yol tercih etmeye başlamıştır. Fransa'nın bugün ve dünkü birbiriyle çelişen açıklamaları biz ciddiye almıyoruz."

'TRUMP'IN MÜNFERİT BİR AÇIKLAMASI'

ABD Başkanı Donald Trump da dün "Orada bulunmamızın tek nedeni IŞİD'di. Başka bir nedeni yoktu. Bu hedefe büyük ölçüde ulaştık" açıklaması yaptı ve Suriye'den çekileceklerini belirtti. Ancak ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert Trump'ın sözünü ettiği çekilme planından haberdar olmadıklarını açıkladı.

ABD'den gelen bu farklı açıklamaları da değerlendiren Dışişleri Bakanı, şunları söyledi:

"Trump bize her zaman söylemişti Suriye'den çekilmek istediğini. Ancak anlıyoruz ki kendisinin münferit bir açıklaması bu. Bu konuda ABD'nin gerçek niyetinin ne olduğunu bugünkü çalışma grubu toplantısında görebiliriz. Müsteşarımızı gönderdik bugün."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...