Tgrt Haber
01 Mart 2014 19:37

Çelik, 'Bu hepimizin namus borcudur'

Hüseyin Çelik, "Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa kim hırsızlık ve yolsuzluk yaparsa hep birlikte onun elini kırmak, hepimizin namus borcudur" dedi.

Çelik, 'Bu hepimizin namus borcudur'
ak parti, genel başkan yardımcısı, hüseyin çelik, fatma şahin, hırsızlık yapanın elini kırmak

Çelik, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin'in, "Geleceğin Gaziantep'ini Anlatıyoruz" konulu toplantısında yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonunu yapanların, sandıkta bir türlü demokratik yollarla AK Parti'yi yenemeyenlerin değirmenine su taşıdığını söyledi. Salondakilere hitaben, "17 Aralık operasyonu olmasaydı Allah aşkına Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda ne söyleyecekti?" diyen Çelik, şöyle devam etti: "Grup toplantılarında ne söyleyecekti? Haydi Bahçeli'nin idare edeceği konu vardı. 'Çözüm süreci, memleketi böldünüz, vatana ihanet ettiniz' diyecekti, onunla idare edecekti. Kemal Kılıçdaroğlu ne söyleyecekti? 12 yıldır merkezi hükümette, 10 yıldır mahalli idarelerde iktidardayız. 11 yıl boyunca AK Parti'ydik de son yılda mı kara parti olduk. Bir şeyin altını çizerek ifade etmek isterim. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa kim hırsızlık ve yolsuzluk yaparsa hep birlikte onun elini kırmak, hepimizin namus borcudur."
"Türk siyaseti açısından utanç duyuyoruz"
Mahkemelerin, birisi hakkında nihai hükmü vermeden, karar tesis etmeden, haysiyet cellatlığı yaparak bir insanın peşinen suçlu veya suçsuz ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "247 milyarlık yolsuzluk yapıldığını" söylediğini aktardı.
Türkiye'de okul, hastane, baraj, hızlı trenler, hepsi dahil 1 yılda 40 milyarlık yatırım yapıldığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti: "Yaptığımız basın toplantısında, Sayın Kılıçdaroğlu'na sordum; 'Yahu sen, bu rakamı nereden buldun.' Gitti, Karadeniz'de dedi ki, 'Hüseyin Çelik, yolsuzluk yoktur demiyor. Diyor ki rakam fazladır.' Halbuki ben böyle bir şey söylemedim. Dedim ki 'Sen bunu uyduruyorsun.' Ondan sonra bana Twitter'dan cevap veriyor; 'Haydi pes doğrusu' diyor. 'Gazeteler avro olarak yazdı, biz Türk lirasına çevirdik, bu çıkıyor.' Arkadaşlar gazetelerin kaynağı siyasetçiler olabilir ama siyasetçilerin kaynağı gazeteler olamaz. Netice itibarıyla dedikodu üzerine, iftira üzerine, yalan üzerine, çok üzgünüm, ana muhalefet partisi, diğer muhalefet partileri, sözüm ona politika üretiyor. Türk siyaseti açısından utanç duyuyoruz."
CHP'nin Başbakan Erdoğan ile ilgili genelgesi
Çelik, Kılıçdaroğlu'nun, "Ben bundan sonra Başbakan'a, başbakan demeyeceğim" diyerek, teşkilatına da genelge gönderdiğini anlattı. Erdoğan'ın, başbakanlık unvanını Kılıçdaroğlu'nun lütfuyla almadığına işaret eden Çelik, "Sen kendini Kanuni mi zannediyorsun? Seni azlettim. Sen kimsin? Neticede Balıkesir, Yozgat, Uşak, Sivas meydanlarına baktığımız zaman, o meydandaki kitlelerin coşkusuna baktığımız zaman, Başbakan'a başbakanlık unvanının onlar tarafından verildiğini, gözü kör olmayanlar görecektir. Senin himmetinle, senin ikramınla, senin ihsanınla Başbakan, başbakan olmamıştır. Bu, bizim için de bir anlam ifade etmez" diye konuştu. Sandıkta AK Parti'yi yenemeyenlerin, 17 Aralık operasyonuyla cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimlerinin hesabını yaptığını ifade eden Çelik, kim ne hesap yaparsa yapsın, Allah'ın da milletin de bir hesabı olduğunu belirtti. Şahin'in, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağından zerre kadar şüphesi olmadığına dikkati çeken Çelik, Gazianteplilere seslenerek, "Lütfen öyle yüksek bir oy oranıyla bu seçimden çıkalım ki onun sesi Bağdat'dan da duyulsun, CHP Genel Merkezinden de duyulsun" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan ile ilgili yoğun bakımda bulunduğu iddialarını hatırlatan Çelik, Türkiye'de onun hasta olmasını temenni eden hasta bir zihniyet ile kendi saadetini başkasının felaketinde arayan ahlaksız bir zihniyet olduğunu savundu. Daha sonra Şahin, hazırladığı projeleri anlatarak, kentin vizyonunu değiştireceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...