Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2016 23:16

Cenevre'de Türkiye-İsrail görüşmesi

Türkiye ve İsrail heyetleri, Cenevre'de şu an görüşme yapıyor.

Cenevre'de Türkiye-İsrail görüşmesi
cenevre, türkiye,

Haaretz gazetesi dün Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde İsviçre'de yeni bir görüşmenin planlandığını duyurmuştu. Türk yetkililer, haberle ilgili soruları "Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz" diyerek yanıtlamıştı.

NTV'nin haberine göre, Cenevre'deki görüşmede Türkiye heyetine Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. İsrail heyetini ise Netanyahu'nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil ediyor.

'TAZMİNAT KONUSUNDA UZLAŞILDI'

Görüşmede, Türkiye ve İsrail 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Tazminat konusunda uzlaşıldığını belirten yetkililer, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağına ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi.

Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer ise Tel Aviv açısından 2 konuda uzlaşma olmadığını söylemiş, "Biri Türk gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, diğeri Hamas'ın Türkiye'deki ofislerinin kapatılması" demişti.

İki ülke heyetleri son olarak aralık ayında bir araya gelmişti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...