Tgrt Haber
18 Nisan 2017 07:17

CHP 2014’te mührü takmamış

CHP'nin 2014'te Muş Serinova'da mühürsüz pusulalara itiraz edip kazandığı ortaya çıktı.

CHP 2014’te mührü takmamış
kemal kılıçdaroğlu, chp

Muş’un Serinova Beldesi’nde 2014 yerel seçimlerinde mühürsüz oy pusulasına itiraz CHP’den gelmiş, İl Seçim Kurulu, seçimin iptaline karar vermişti. Zarflardaki mühürler eksik olduğu için oyların geçersiz sayıldığını belirten CHP İl Başkanı İsmail Adanur, “Geçersiz sayıların oyların büyük bölümü CHP’ye ait. Biz de bundan dolayı itiraz ettik ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Seçimler 1 Haziran’da yapılacak” dedi.

MÜHÜR İÇİN İTİRAZ

CHP’nin mühür eksikliği nedeniyle iptal edilen oyları geri kazanmak için yaptığı başvuruyu dikkate alan İl Seçim Kurulu, Serinova Beldesi’ndeki seçimleri iptal etmişti. AK Parti 2 oy farkla kazanmıştı. Serinova Beldesi’ndeki sonuçlara CHP’nin itiraz ettiğini anlatan Muş Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, sandık kurulu başkanının ihmali sonucu mühürlenmeyen ve bu nedenle geçersiz sayılan 133 oy pusulası olduğunu söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...