Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2015 13:50

CHP'den MHP'ye tepki geldi

MHP lideri Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklama Meclis Başkanlığı seçimi öncesi tüm hesapları alt üst etti.

CHP'den MHP'ye tepki geldi
CHP, MHP, tepki, bugün,Antalya,Ak Parti,Meclis Başkanlığı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimi 4. tura kalırsa geçersiz oy kullanacaklarını söyledi. Bu açıklama seçim 4. tura giderse Ak Parti adayı İsmet Yılmaz'ı oldukça şanslı kılıyor.
Dün yapılan ilk iki turda Meclis Başkanı seçilememişti. İkinci turda İsmet Yılmaz 256, Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.
Üçüncü turda da benzer bir sonuç bekleniyor. Eğer böyle bir tablo çıkarsa, 4'üncü turda en çok oyu alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal  Meclis Başkanlığı için yarışacak.
Bu turda en çok oyu alan Meclis Başkanı seçilecek. MHP, geçersiz oy verdiği için 256 ile en çok oyu alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilecek. HDP 80 oy bile verse Bu Baykal'a yetmeyecek. Baykal'ın oyu 208'de kalacak.
CHP'DEN İLK TEPKİ
Bahçeli'nin 4. tur ile ilgili yaptığı  açıklamanın ardından CHP'li Aytun Çıray'dan ilk yorum geldi. Aytun Çıray, “Bahçeli AK Parti adayının seçilmesinin önünü açıyor, tutumunu çelişkili buluyorum” dedi. CHP'li İlhan Cihaner ise MHP'yi AK Parti'ye destek vermekle suçladı, "Daha zaman var, umarım siyasi akıl devreye girer" dedi. 
HDP'li Pervin Buldan ise AK Parti-MHP koalisyonu için bir işaret olabileceği mesajını verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...