Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2015 10:40

CHP'li eski vekilden çok konuşulacak sözler

Eski CHP Milletvekili Prof. Binnaz Toprak, AK Parti'nin içinde olacağı bir koalisyonun daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi.

CHP'li eski vekilden çok konuşulacak sözler
chp,binnaz toprak,

CHP Milletvekili olmasına rağmen AK Parti'nin seçim başarısının ardındaki nedenleri tarafsızca anlatmıştı. O gün söyledikleri gündem oluşturmuş kendi partisinin tepkisine yol açmıştı. Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan ve CHP'nin yüzde 25 değil de yüzde 27 civarı almasını beklerken 2011'e kıyasla oylarını arttıramadığına üzüldüğünü söyleyen  Eski CHP Milletvekili, siyaset bilimci Prof. Binnaz Toprak, koalisyon seçenekleri arasında kendisine en yakın gelen eşleşmeyi açıkladı.
AK PARTİ - CHP DAHA İYİ OLUR
Toprak, ''Kalbim üç muhalefet partisinin bir şekilde anlaşıp koalisyon kurmalarını söylüyor. Aklım ise bunun zayıf bir koalisyon olacağını söylüyor çünkü HDP ve MHP'nin arası çabuk bozulur. Her şeye rağmen AK Parti'nin içinde olacağı bir koalisyonun daha iyi olacağını düşünüyorum. Yüzde 41 almış bir partiyi kin tutarak dışarıda bırakıp “12 yılın intikamını alacağız” havasında yaklaşmamak gerekir. Kürt sorununu unutmaya karar verip AK Parti'nin üzerine yürürlerse gerginlik yükselir. Türkiye'de kutuplaşma bitmez.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...