Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2017 01:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yurt içinde ve yurt dışında bizim bu yürüyüşümüz yankı buldu. Yankı bulması da doğal çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor
Kemal Kılıçdaroğlu,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün ilk molasını Ankara 75. Yıl Hipodrom’unda geçiriyor. Geceyi yürüyüşüne destek veren vatandaşlarla birlikte geçiren CHP Lideri, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yürüyüşünün ilk günü anlatan Kılıçdaroğlu, “Heyecanlı bir grup vardı. Güzel bir yürüyüş oldu bugün. Bir iki provokatif eylem oldu. Emniyet güçlerine teşekkür etmek durumundayız. Güzel bir yürüyüş olmasını herhangi bir sorun çıkmamasını sağladılar. Bu daha birinci etap. Yarın 22 kilometrelik bir yolumuz var. Yarın sabah 8'de devam edeceğiz. Yine yürüyeceğiz adalet için. Adaleti sağlamak için. Yurt içinde ve yurt dışında bizim bu yürüyüşümüz yankı buldu. Yankı bulması da doğal çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor. Haksızlıkları bir gazeteci dile getiriyorsa işinden oluyor ve hapise atılıyor. Bir iş adamı dile getiremiyor çünkü kanun hükmünde kararname ile bütün mal varlığına el konulabilir. Akademisyen dile getirdiğinde üniversiteden atılıyor. Bu görev dolayısıyla bize düşüyor. Bu görevi biz yerine getirmek zorundayız” şeklinde konuştu. 
Kılıçdaroğlu, hapiste açlık grevinde olanlar, tutuklu gazeteciler, askerler, öğrenciler ve akademisyenler için yürüdüğünü açıkladı. 


“Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor” 
Yürüyüşünü partisi adına gerçekleştirmediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu: 
“Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor. Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz. Bu güzelliği inşallah İstanbul’a kadar götüreceğiz. Yargılamalar konusunda tarafsızlık yok. Yargıç tarafsız olmalı, hukukun üstünlüğüne göre karar vermeli. Dosya boşsa mahkumiyet kararı veriliyorsa bu doğru değil. Hükümeti defalarca uyardım yanlış dedim. Bütün yetki saraya ait. Oradan gelen talimata göre karar veriliyor.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...