Tgrt Haber
28 Mart 2018 11:09

CHP'de vekillere yasak üstüne yasak

CHP yönetimi, sıkıyönetim ilan etti, sansür uygulaması başlattı. Artık milletvekilleri izin almadan televizyona çıkamayacak, kişisel görüş açıklayamayacak. CHP'den verilen röportajlar yayımlanmadan önce kontrol edilecek. İşte CHP'deki sansür yönergesinin detayları...

CHP'de vekillere yasak üstüne yasak
chp,,yasak,

Hemen her fırsatta özgürlüklerden dem vuran CHP, sansürü devreye soktu. CHP milletvekillerine artık izin almadan konuşmak yasak. CHP basınla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı "sansür" yönergesi yayımladı. 3 sayfalık yönergede milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin "kişisel görüş açıklayamayacağı" vurgusu yapıldı. Yönergeye göre, milletvekilleri televizyon daveti aldığında nöbetçi grup başkanvekilinden, PM üyeleri de genel merkezden izin almak zorunda. Televizyon ve gazetelere verilen röportajlar, yayımlanmadan önce parti yönetimi tarafından görülecek. Notta, "Onay verilmeden yayınlanmaması koşulu ile ilgili mülakatlar verilmelidir." denildi.

Yönergede parti içi konulara ilişkin uyarı da var. Bu meselelerin medya önünde konuşulmaması istendi, "Kol kırılır yen içinde kalır" ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Notta, parti sorunlarını kamuoyunda konuşmak "Bunlar daha kendi sorunlarını çözemezken ülkeyi nasıl yönetecekler" algısını oluşturup CHP'ye ve ülkenin geleceğine zarar vermektedir" ifadesine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...