Tgrt Haber
20 May 2015 16:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna-Hersek’te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek’te resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna-Hersek’te
bosna hersek, recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya TSİ 12.05 sıralarında geldi. Saraybosna Havalimanı’nda Bosnak Hersekli yetkililer ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Enginay tarafından karşılanan Erdoğan için Devlet Başkanlığı Binası’nda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Üyesi Mladen Ivaniç tarafından resmi tören düzenlendi. Her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamlayan Erdoğan’a Bosna-Hersekli yetkililer tanıtıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna Hersek ziyareti sırasında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Mehdi Eker de eşlik ediyor.
Erdoğan temasları kapsamında Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan ve üyeleriyle görüşme gerçekleştirecek, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını da kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile Tika tarafından restore edilen Hünkar Camii’nin açılışını yapacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...