Tgrt Haber
04 May 2018 16:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek projesi var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ittifakların, bu adayların amaçları kesinlikle ülkenin ve milletin dertlerine derman olmak değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek projesi var!
erdoğan,,cumhurbaşkanı,

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda yeni yüzüne kavuştu. Çarşının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"TÜRK TURİZMİ ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk turizmi, bir süredir maruz kaldığımız yoğun iç ve dış saldırılardan dolayı irtifa kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl başlayan toparlanma, inşallah bu yıl 40 milyonluk rekor turist sayısıyla şahlanış dönemine giriyor." dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Yapılan restorasyonla aslına uygun ve daha yüksek standartlarıyla kullanıma hazır hale gelmiştir. Zaman içerisinde özellikle cumhuriyet döneminde pek çok orijinal özelliği tahrip edilen bu eser aslına uygun bir şekilde elden geçirilmiştir.

"BU DEVLETİN SIRTI ASLA YERE GELMEZ"

Bu devletin sırtı asla yere gelmez ama asla bizim de İstanbul'un kıymetini bilmemiz gerekir. Cumhuriyet döneminde de İstanbul'u hak ettiğimiz özenle yönetemediğimizi de itiraf etmemiz gerekir. Bunun sorumlusu vatandaşlarımız değildir. Bu sorumluluk İstanbul'u ve ülkeyi yönetenlerin vizyonsuzluklarından dolayı kaynaklanmıştır

"TEK PARTİ DÖNEMİNİN CHP'Sİ..."

Çöp dağlarını kaldırdık, hava kirliliğini hatırlayın, gazeteler gaz maskesi dağıtıyordu. Biz hamdolsun onları kaldırdık ve benim milletim ondan sonra sokaklarda gezmeye başladı. Tek parti döneminin CHP'si milletin ekmeğini karneye bağlayıp, inancıyla uğraşan ecdad eserlerini yaşatmak bir yana şu Suriçi'nde mescit bırakmayan satan bir tek parti iktidarıydı. İşte İstanbul'a belediye başkanı olduğumda ne vardı, çöp dağları, hava kirliliği vardı. Çünkü CHP zihniyeti kirliliktir, bunları yaşayanlara soracaksınız gençler onlar daha iyi bilir.

"BİZE CUMHURBAŞKANI'NI SEÇTİRMEMEYE ÇALIŞTILAR"

Biz kendimiz için değil, ülkemiz ve gençlerimiz için bu yönetim sistemi değişikliğini yaptık. Rahmetli Özal başta olmak üzere o kademelerde görev yapmış her yöneticinin bir hayaliydi. Biz bunu başardık, tabi bu noktaya durup dururken gelmedik. Bunun temelinde 2007 Cumhurbaşkanlığı krizi yatıyor. 2007'de gerekli sayıya sahip olmamıza rağmen bize Cumhurbaşkanı'nı seçtirmemeye çalıştılar. Biz de ne yaptık? Bunu halka götürdük. 2014'de daha seçim yapılırken ne dedim, daha farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım, sorumluluk sahibi bir Cumhurbaşkanı olacağım demiştim. Çankaya'da oturacak bir Cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim. Ve ilk günden anayasının verdiği tüm yetkileri kullanarak milletim için çalıştım. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından hükümet kurulamayınca, yetkilerimi kullanıp ülkeyi tekrar seçime götürüp, milletime sordum. Onlar da kararlarını tekrar verdiler.

Genellikle ilkler her zaman zordur, her zaman sıkıntılıdır. Ancak neticesi bereketlidir. Türkiye, yeni yönetim sisteminin ilk seçimini inşallah kolay şekilde gerçekleştirecektir.

"PARLAMENTO, CUMHURUN İTTİFAKI İLE DAHA GÜÇLÜ"

Cumhur ittifakında hep beraberiz. Aramızda ayrılık gayrılık yok. Parlamento, Cumhurun ittifakı ile daha güçlü. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize hayırlara olmasını diliyorum. Seçimler milli iradenin yüksek düzeyde tezahür ettiği zamandır.

"SİZDEN BU ÜLKEYE FAYDA OLMAZ"

Milletin iradesini satın almaktan daha beter bir şey olabilir mi? İşte bunları gördük. Şimdi bunu yapanlar, 'bu milleti idare edeceğiz' diyorlar. Sizden bu ülkeye fayda olmaz. Her şeyden önce demokrasi dürüstlüktür, demokrasi evet bir yerde namus meselesidir. Bu ittifakların, bu adayların amaçları kesinlikle ülkenin ve milletin dertlerine derman olmak değildir.

"AFRİN HAREKATINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 4376"

Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 376. Kuzey Irak'ta 379, Cudi'de, Gabar'da Tendürek'te 297.

"BUNLARIN TEK BİR TEK BİR PROJESİ VARDIR! O DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I İNDİRMEKTİR"

"Manifestomuzda ülkemizi nasıl yöneteceğimizi bütün teferruatıyla açıklayacağım. Ve bugüne kadar yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı milletimizle paylaşacağım. Peki öteki ittifaklar, öteki partiler ne yapıyor diye baktığımızda, gördüğümüz şudur: Bunların tek bir amacı millete söyleyebileceği tek bir projesi vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmektir. Diyelim ki bunu başardınız. Ve yönetimi devraldınız. Peki siz millete ne vadediyorsunuz."

MISIR ÇARŞISI'NIN ÖZELLİĞİ VE TARİHİ

Mısır Çarşısı, Balkanlar'dan Avrupa'ya, Kuzey Akdeniz'den Arabistan Yarımadası'na kadar uzanan ürün çeşitliliğiyle asırlardır İstanbul'un en hareketli noktalarından biri olma özelliğini devam ettiriyor.

Sultan 3. Murad'ın eşi ve 3. Mehmed'in annesi Valide Safiye Sultan'ın isteği üzerine Mimar Davud Ağa tarafından 1597'de temeli atılan ve 60 yıl sonra Sultan 4. Mehmed'in annesi Valide Hatice Turhan Sultan'ın isteğiyle Mimar Mustafa Ağa tarafından 1663'te tamamlanan Mısır Çarşısı'nın, 2013'te başlayan restorasyon çalışmaları 5 yılda tamamlandı.

MISIR ÇARŞISI'NDA RESTORASYON SÜRESİNCE NELER YAPILDI?

Mısır Çarsısı'nda yapılan restorasyon çalışmalarında Mısır Çarşısı'nın dış cephe ve iç mekan koridorlarının yenilendi.

Koridorlarda pencereler ve kolonların olduğu kısımlara inşa edildiği döneme uygun motifler yapıldı. Dua Meydanı mahallinde bulunan kiracılar çıkarıldıktan sonra, Dua Kürsüsü'nde araştırma raspası yapıldı.

Boya altından orijinal kalem işleri ortaya çıkarılarak, kürsünün onarım çalışmaları yapıldı.

Mısır Çarşısı'nın tonozları üzerindeki betonarme tabaka kırılıp alındı.

Yerine ahşap çatı yapılarak üzeri kurşunla kaplandı.

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, "Bize bırakılan bir miras. Bu miras çok değerli. Kuruluşundan beri hizmet veriyor. Bu değeri yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak çok elzem. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz restore edilmesini üstlendi. Hamdolsun sona gelindi. Kültürümüz, medeniyetimiz için hayırlı olsun" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...