Tgrt Haber
21 Ekim 2018 14:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, konuşmasında Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerine 500 TL burs verileceğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi
burs,lisansütü öğrenciler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi açılışında konuştu.. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları
 
Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz. Akıllı sınıfı, kıraathanesi, toplantı salonlarıyla örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz. Burasının 81 il, 404 ilçeye yayılan TÜGVA merkezi olmasıyla her yaştan gençlerimiz için çekim merkezi olacağına inanıyorum.
 
Fiziki yapısı ne kadar güzel, ne kadar kullanışlı olursa olsun, bir mekana anlam veren orada hizmet veren insanlardır. Orada insan yoksa orası bir beton yığını olmaya mahkumdur. TÜGVA genel merkezimizi bir beton yığınına dönüşmekten kurtaracak olan, bu çatı altında kendini hizmete adamış arkadaşlarımıdır. Sizlerin gayretleri ile çalışmalarımız anlamını bulacaktır. Bu bina ortaokul çağından üniversiteye kadar farklı yaş gruplarındaki gençlerimizin heyecanıyla gerçek fonksiyonunu icra edecektir. 
Kurululşundan bu yana 4 yıl gibi geçen sürede TÜGVA'nın katettiği mesafeyi çok önemli görüyorum. Ülke genelinde 4,5 milyonu aşkın gencimize ulaşmayı başardı. 
 
BURS MÜJDESİ
 
Gençliğine değer vermeyen, gençlerine ihtimam göstermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bu anlayışla son 16 yıldır gençlerimize sahip çıkmanın, onları her açıdan en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Lisans öğrencimize Ocak ayıından itibaren 500 TL burs vermeye başlıyoruz. Lisansüstünde bu rakam iki katı olacak. Öğrencilerimizi vesayetçi zihniyetten kurtardık. İnsafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini başkalarına yapmadık.
 Türkiye'nin son 16 yılından rahatsız olanlar sadece kendilerini imtiyazlı vatandaş olarak görmeye alışmış asalaklardır. Bu dönem, büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir.
 
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YANIT
 
Ana muhalefetin başındaki 'Suriyelileri göndereceğiz' diyor. Bunun insnalıktan nasibi var mı? Bunlar ensar muhacir kavramlarını bilmezler. . Bunlarda böyle bir kavram yok. Bunlar her zaman zulümle içiçe olmuş. CHP'nin tarihini iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes'i arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini iyi biliriz. Onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar Ankara'dan- İstanbul'a teröristlerle yürüyebilirler. Biz rahmetle yürümeye devam edeceğiz. Gençlerin terör, ahlaksızlık batağında can verdiği dünyada kimse geleceğine umutla bakamaz. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...