Tgrt Haber
30 Ağustos 2015 15:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan 30 Ağustos‘ta bir ilk

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan 30 Ağustos‘ta bir ilk
cumhurbaşkanı erdoğan,30 ağustos,

Törene geçici hükümetin bakanları da katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende ise Erdoğan ilk kez halka seslendi.
ERDOĞAN İLK KEZ HALKA HİTAP ETTİ
Şu sıralar Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören yapılıyor. Törene üzeri açık bir klasik otomobille gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünleri selamladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erdoğan, bir 30 Ağustos töreninde ilk kez halka seslendi.
Şeref tribününden yaptığı konuşmada Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:
"Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Meclis üyelerimizi bir kez daha yad ediyorum. Tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. 3 kıtada hükmetmiş olsak da gücümüzün kaynağı bu topraklar.
Bugün Cumhuriyetin 100. yılı için kendimize yeni hedefler belirleyebilecek yeni olgunluğa eriştik. İstikbal ve istiklal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi bitmeyecek. Milletimiz bugün yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelecek güce sahiptir. TSK bağımsızlık mücadelemizin en büyük teminatıdır."
BEŞTEPE'YE BİN 800 DAVETLİ
Bu törenin ardından da devlet erkenı Kara Harp Okulu'ndaki törene katılacak. Akşam saat 20.00'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resepsiyon verecek. Resepsiyona bin 800 kişinin davet edildiği bildirildi.
KUTLAMALAR İPTAL
Terör olayları nedeniyle kutlama ve eğlenceler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yayımladığı genelgeyle iptal edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...