Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2017 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinlerin ve dillerin diyarı Mardin'de toplam yatırım bedeli 514 trilyon olan dev hizmetin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde
erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de toplam yatırım bedeli 514 trilyon olan 211 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi onbinlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Türkiye Cumhuriyeti devleti, 80 milyon vatandaşımızın tamamının devletidir. Devletimiz meseleleri konuşarak, görüşerek, kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Nitekim çukur eylemlerini başlatan terör örgütünü açtığı çukurlara gömerek bu gücünü göstermiştir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü, birileri tarafından kendisine verilen Türkiye'ye zarar verme, Türkiye'yi oyalama, yıpratma misyonu için gözünü kırpmadan Kürt kardeşlerimizi ateşe atmıştır. Siyasetin kendilerine verdiği imkanları terör örgütünü bu yanlış yoldan döndürmek için kullanmak yerine onun emrine verenler de aynı ateşe odun taşımışlardır." diye konuştu. Erdoğan, "Ülkemizi ve özellikle bölgedeki kardeşlerimizi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtarmak için, güvenlik güçlerimiz günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmakta. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri bu yanlış yoldan geri dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler. Aksi takdirde askerimizle, polisimizle, korucularımızla birlikte, bunları ülkemizden söküp atacağız."ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

"UTANMADAN, SIKILMADAN ADAM GİBİ DOLAŞMAYA KALKIYORLAR!"

Mardin'in önünü kesmek isteyenlere 16 Nisan'da EVET diyerek veriyor muyuz? Peygamberin, evliyaların şehri Mardin'i, kendi ideolojik saplantılarına kurban etmek isteyenlere 16 Nisan'da EVET diyerek cevap veriyor muyuz? Bu sokaklara, caddelere açılan o çukurlar, hendekler benim buralardaki Kürt kardeşlerime, Süryani kardeşlerime, Arap kardeşlerime reva mıydı? Utanmadan sıkılmadan adam gibi dolaşmaya kalkıyorlar. Türkiye değişim sancılarını bizzat yaşamış bir ülkedir. Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerin pençesinde kıvranırken yaşadığımız acıları hatırlayın. 1994 krizini, 2001 krizini hatırlayalım. 28 Şubat uygulamaları başta olmak üzere demokrasi ve insan hakları alanındaki kayıplarımızı hatırlayın. Kurucusu olduğum Ak Parti'nin iktidarıyla o günlerin karanlığının daha iyi farkına vardık. Biz kasamıza ve kesemize sahip çıktık.

"KANDİL'DEKİ TERÖR BARONLARINA PİYONLUK YAPTILAR"

7 Haziran'dan sonra yıllardır arayıpta bulamadıkları fırsatı yakaladıklarını sandılar. Kardeşlerim Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler mi? Yahu bu reva mıdır ya? Benim Kürt kardeşlerimden ne istiyorsun? 15-16 yaşındaki bir genci katilce şehit ettiler! Ne istediniz? Diyarbakır Belediyesi'nin önünde analar ağlıyordu. Kız demeden erkek demeden dağa kaçırdılar. Utanmadınız mı? Sıkılmadınız mı? Utanmadan biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler! Yalan! Ben 80 milyonun temsilcisiyim. Niye? Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Bizim derdimiz Türkiye, bunların derdi çukur! Terör örgütü birileri tarafından kendilerine verilen Türkiye'ye zarar verme, yıpratma misyonu için gözünü kırpmadan Kürt kardeşlerimizi ateşe atmıştır. Kürt kardeşlerimle en ufak manevi bağı olmayan marjinal örgütlere, Kandil'deki terör baronlarına piyonluk yaptılar. Bölgedeki kardeşlerimiz kimin kendilerinin yanında olduğunu kimlerin gelecekleri için çalıştığını kimlerin de bunları yok etmek için çalıştığını görmüştür. Bu devlet 80 milyonun tamamının devletidir. zararları telafi etmek, yeni iş alanları oluşturmak için tüm kurumlarımız çalışıyor. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler.

MARDİN'E MÜJDE! ŞEHİR HASTANESİ AÇILACAK

Mardin'de dev şehir hastanesi açılacak. Değerli kardeşlerim bütün bunlarla beraber adalet, emniyet aynı şekilde.. Ulaşımda havalimanı, 25 havalimanı vardı. Şu anda 59 havalimanı var Türkiye'de. Kardeşlerim göreve geldik. İstanbul boğazında iki köprü vardı. Denizin altından Marmaray yaptık. Dedik ki bitmez. Boğazın altından Avrasya Tünelini yaptık. Fakat dedik ki bize bu yakışmaz. Biz Fatih'in torunlarıyız, bir de körfezde Kocaeli'nde Osmangazi Köprüsünü yaptık. Ama bunlarda göz yok, kulak yok. Hayır çadırına girdim. Neden hayır diyorsunuz dedim. Bana daha çağdaş bir Türkiye için dediler. Bak dedim köprü görünüyor. Ne dese beğenirsin? Adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz dediler. Neden Tayyip Erdoğan koymadın dediler. Malesef böyle... Varsın olsun. Biz o hayır mı diyor saygı duyarız. Ama sende evet diyene saygı duy. Devletinizle sizlerin arasına kimsenin girmesine izin vermeyiniz. Biz çözüm süreci başlattık mı? Ama anlamadılar. Onlar malesef bomba patlattılar, çukur açtılar. İşte 16 Nisan daha modern bir Türkiye için sıçrama dönemi olacaktır. Buna hazır mıyız? Eğer bunu başarırsak Mardin birkaç yıla kalmaz Muğla ile yarışır. Çünkü Mardin'de bu potansiyel var.

"BU TERÖR ÖRGÜTLERİNE SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ?"

Bu kardeşiniz İsviçre parlamentosunun önünde benim şakağıma silah dayayan bir pankart çıkardılar. Buradan Ak Parti'ye, MHP'ye, BBP'ye, CHP'ye, SP'ye gönül veren tüm kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerine karşı siz sessiz mi kalacaksınız? Ne yazık ki bunu yapıyorlar. Üzerlerine gideceğiz, onları orada bırakmayacağız. Buradan sesleniyorum. Niçin EVET demeniz gerektiğini merak ediyorsanız, dönüp hayır diyenlere bakın. İmralı, Kandil, Pensilvanya, DEAŞ hayır diyor. Öyleyse biz istikamet üzereyiz. Bugüne kadar Türkiye'ye en küçük bir faydası dokunmuş tam tersine ayağımıza çelme takmaya çalışanlar karşı çıkıyorsa bu değişimin milletimizin lehine olduğu çok açık.

MARDİN'E 514 TRİLYONLUK DEV YATIRIM

Bugün Mardin'de toplam yatırım bedeli 514 trilyon olan 211 projenin de toplu açılış örenini yapıyoruz. TOKİ'nin ciddi yatırımları var. Eğitimde çok sayıda dersliğin, lojman, yurt ve spor salonlarının yapımı devam edenleri ve bitenler var. 2 yüzme havuzunu birden kazandırıyoruz. Şimdi yeni belediye var biliyorsunuz Bu belediye birçok projeyi hizmetinize sundu. Tüm bu yatırımların toplu açılışlarını yapıyoruz. Bundan sonra çok daha farklı yatırımların Mardin'e geleceğini de müjdeliyorum. Mardin hizmet siyasetinin anlamını çok iyi bilir. Cazibe programı ile 4 buçuk katrilyonluk yatırım destek projesi hazırladı. Geçtiğimiz yıl Midyat ve Savur ilçelerimizi müjdeyi veriyorum, doğalgaza kavuşturuyoruz. Nusaybin'e yapacağımız canlı bağlantıyla toplu açılış törenini gerçekleştireceğiz. Devlet olarak daima vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...