Tgrt Haber
06 May 2018 15:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan manifestoyu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde seçim manifestosunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan manifestoyu açıkladı
cumhurbaşkanı Erdoğan

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk sözleri...

1071 Malazgirt zaferinden beri bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söğüt'te kuruldu. Osman Gazi'nin rüyası hakikat oldu. Devletimiz adalet sevdasıyla büyüdü. Bursa ve Edirne'de zamana kök saldı. İstanbul'da yeni bir çağın kapısını açan müjdelenmiş ordu bizim ordumuzdur. Kudüs'ü alan Selahaddin bizdik, kanla alınan toprak parayla satılmaz diyen Abdülhamit bizdik. Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan ama düşmana geçit vermeyen bizdik. Sırtladığı top mermisiyle destan yazan Seyit Onbaşı bizdik. Atatürk Size ölmeyi emrediyorum dediğin ok gibi siperlerinden fırlayan kahramanlar bizdik. Maraş'ta Sütçü İmam, Erzurum'da Nene Hatun bizdik. Bu yurdun namusunu işgalcilere çiğnetmeyen bizdik. Şühedamızın fışkırdığı Türkiyemizi aziz bildik. 1923'te Atatürk'ün öncülüğünde devletimizin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak ilan eden bizim irademiz. 27 Mayıs darbesi bize yapıldı. 12 Eylül darbesi bizi hedef aldı. 28 Şubat'a milletin inancını boğmaya kalkıştılar. Varlığımıza birliğimize huzurumuza kast ettiler. Yılmadık, yıkılmadık, mücadeleden bir adım geri durmadık. Erdem irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırdık. Hep birlikte büyüdük, özgürleştik. Biz durmadık onlarda durmadı.

İlk sözleriyle salonda alkış tufanı kopartan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Davos'ta işgalcilere karşı one minute dedik. Milyonlarca muhacire kapmızı açtık. Tehditlere rağmen milletimiz ve tüm kardeşlerimiz için mücadelemize devam ettik. Türkiye ekonomisini büyüttükçe IMF'den borç alan değil borç veren bir ülke haline geldikçe, yatırımlarla bize olan öfke daha da kabardı.

Ayrıntılar geliyor...

"BİZ TÜRKİYE'NİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINIYIZ"

Sizden bir şey rica ediyorum. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. AK Parti'yi kurarken biz Türkiye'nin dünü bugünü yarınıyız dedik. İşte bu sözle... Biz millete efendi değil hizmetkar olacağız diye yola çıktık. 16 yıllık yolculuğumuzda bu sözlerimize sadık olduk. Pınarhisar'dan çıkarken "Ülkemizin karşı karşıya geldiği sorunlarla baş edebilmenin en büyük şartı milletin desteğiyle politikalar gerçekleştirmektir" dedim. O gün bugündür yerli bir duruşun kavgasını verdiğimiz bu yolda milletimizle beraber yürüdüğümüz için bahtiyarım. Kardeşlerim, kıyafetinden ve düşüncesinden dolayı eğitim hakkından mahrum edilenlerin elinden biz tuttuk. Mağduriyete uğrayan kardeşlerimizin hakkını biz iade ettik. 'Millet devlet için değil, devlet millet içindir' dedik. Söz de karar da milletindir dedik. Burada erdem, irade ve cesaretle Türkiye'mizi şahlandırdık. Bu dava bu aziz millete hizmet davasıdır. Bağımsızlığımızı perçinledik. Türkiye'mizin hem kalkınmasına hem de gelişmesine hizmet ettik.

"BU KADİM COĞRAFYA VEKALET SAVAŞLARININ ARENASI HALİNE GELDİ"

Hamdolsun devlet milletin emrine girdi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Halkımız demokrasinin en ileri standartlarına layıktır dedik. Sistemimizi demokratikleştirdik. Zihniyet dönüşümü tamamladık. Yeni bir düzen inşaa etmek zahmetlidir. Yerli ve milli olanı modern demokratik siyasetin gerekleri ile harmanladık. Bunları yaparken tecrübe kazandık, güçlendik. Milletimize afra tafra yapmadık. Mütevazı olduk. Herkesin gözü önünde biz muhasebe yaptık. Osmanlı'nın yıkılışından sonra bölgemizin bağrına düşen ateş yeniden harlandı ve yeni bir yangına dönüştü. Küresel şer odakları bölgemizi radikalizmin kuşatması altına aldı. Bölgemizi kaosa sürüklediler. Bu kadim coğrafya vekalet savaşlarının arenası haline geldi. Artık bölgemizde Türkiye'nin menfaatine aykırı adım atmak mümkün değil. Önümüzde yeni bir dünya var. Bu dünyada uluslararası alandaki mücadelenin günden güne sertleştiğini görüyoruz. Bütün bunlarla beraber milli menfaatler ön plana çıkıyor. Artık 90'ların tek kutuplu dünyasında değiliz. Mücadelenin bitmediğine şahit oluyoruz.

"İÇİNE KAPANMIŞ BİR TÜRKİYE VARDI"

Türkiye tüm muhatapları ile iş birliği yaparak bu yeni dünyada kendine onurlu bir yer etme mücadelesi veriyor. Küresel bir aktör haline geliyoruz. Bizim için esas olan milli güvenliğimiz, huzurumuz ve hedeflerimizdir. Bunları sadece kendimiz için değil kardeşlerimiz için de istiyoruz. Güçlü bir ülkeye dönüşüyoruz. Türkiye 16 yıl önce AB kapısında bekleyen ama pazarlık şansı olmayan bir ülkeydi. İçine kapanmış bir Türkiye vardı. Şartlar ne olursa olsun müspet ve kararlı davrandık. AB'ye tam üyelik hedefinden asla vazgeçmedik. Bekamıza tehdit oluşturan terör örgütlerini desteklediklerinde bunu yüzlerine açıkça ifade etmekten de çekinmedik.

"BU VATANA BU MİLLETE YAN BAKANA AFFIMIZ YOK"

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 415 oldu. Rahat durmadılar... Bu vatana bu millete yan bakana affımız yok. Gereğini yaptık. Bundan sonra da aynen yola devam. Her türlü oyunu oynadılar. Bu millet kutlu bir millet. Bu millet yüce bir millet. Yeter ki birliğimizi beraberliğimiz koruyalım. Onun için bizler tek devlet diyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...