Tgrt Haber
10 Şubat 2017 16:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da toplu açılış töreninde yeni yatırım müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi
başbakan, binali yıldırım, van gölü, açılış, doğalgaz

İlk yastık gazının basılmaya başlanacağı Tuz Gölü'nün altına inşa edilen doğalgaz depolama tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın katıldığı törenle bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı'nın açılışta "Depolamanın çılgın projesi" nin müjdesini de vermesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Gerektiğinde günlük 44 milyon metroküp doğalgazı şebekeye verebileceğimiz bir tesise kavuşuyoruz. 1,2 milyar metreküp doğalgaz depolanacak. Buraya çıkarken imzayı attık. Hayırlı olsun

Burada size bir de müjde veriyoruz. Neden siz bizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadınız. Açılışını yaptığımız 1,2 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesini 5,4 milyar metreküpe çıkaracak yeni bir yatırımı da başlatıyoruz. 2 milyar dolarlık yeni yatırım devreye girdiğinde Tuz Gölü'nden günlük 80 milyon metreküp doğalgaz verilecek

Bizim hizmetimizin ulaştığı yere, bunların hayalleri ulaşamaz. Bunlar sadece konuşur. Bu hayırcılar sadece laf üretir, hizmet yok.  Bu sistem bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da bu prangayı atmaya var mıyız?

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

Bugün açılışını yaptığımız yeraltı doğalgaz depolama tesisinin Aksaray'lilara hayırlı olmasını diliyorum. Aksaray tarih boyunca medeniyetin buluştuğu, bugün de özellikle kuzeyi güneye bağlayan bir geçiş noktası. Ancak uzun yıllar boyunca araçlar şehrin içine uğramadan geçiyordu. AK Parti'nin iş başına geldiği ilk günden beri, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin her köşesinde olduğu gibi Aksaray'ın tüm eksikliklerini bir bir gerçekleştirdik. 15 yılda hükümetlerimiz döneminde Aksaray'a tam 5 milyar yatırım ve destek sağladık. 2006 yılında Aksaray Üniversite'sini kurduk. 2003 yılında sanayi, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımı sağladık.

AK Parti sözünün eri bir partidir. Söz verirse yapar.

400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Bu yıl sonuna varmadan bu hastaneyi Aksaray'a kazandırmış olacağız. Aksaray üzerinden iki tren hattını limanlara indireceğiz. Aksaray- Konya-Antalya tren yolunun proje çalışmaları da devam ediyor. Havayolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız. İnşallah Aksaray'ın Havalimanı'da olacak. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar.

2007 Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinde Aksaray yüzde 86 "evet" dedi ve rekora imza attı. 16 Nisan'a hazır mısınız? Yüzde 90'da anlşatık, tamam. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74'le güçlü bir şekilde seçtiniz. Demokrasi nöbetlerinde dimdik durdunuz. Vatana uzanan eller kırılsın dediniz. Şimdi söz, tekrar sizde. Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz, başka hiçbir gücünde eğilmeyiz. 16 Nisan'da yeni bir tarih yazmaya var mısınız?16 Nisan'a hazır mıyız? Yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız?

Halkın kararından hiç korkmadık. Söz milletin dediğimiz anda Anamuhalefet ssoluğu mahkemede alıyor. Bu ülke oyuncağınız değil.  Türkiye ağırlıkları üzerinden atacak.

13 yıllık rüya bugün gerçek oluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

2013 yılında inşaatına başlanan, tüm Bakanlık Çalışanlarımız ve Botaş çalışanlarımız ve Çinli firmalar başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.

Belirlediğimiz 3 ana kriter üzerine strateji belirledik. Bunların tüm ortakların menfaatine olması önceliğimiz oldu. İkincisi bölgesel arz talebine, üçüncü unsur ise barışa katkıda bulunması üçüncü unsur oldu.

Türk Akımı Projesi'ni geçtiğimiz Ekim ayında imzaladık. Yine arz güvenliği için önemli gördüğümüz LNG teknolojilerini Türkiye'ye kazandırmak için Aralık ayında İzmir ayağında gerçekleştirdik. Doğalgazın yanında elektrik alanında da öz verili bir mesai harcıyoruz. Yerli kömüre dayalı elektrik için buna dayalı santralleri desteklemeyi amaçlayalım. Yerli kömürün elektrik üretimindeki payını yüzde 23 arttırdık. Yerli kömürün toplam porföyümüzdeki payını arttırmak için yeni bir sistem kuruyoruz. Buna karşılk yatırımcılarımızdan yeni nesi, çevreyle uyumlu termik santraller kuruyoruz.

Daha çok yerli ve daha çok yenilebilir noktasında çalışıyoruz. Tüm izinleri alınmış, yerli üretim ve ARGE yapısını da Türkiye'ye kurmak üzere bir şartname ve yatırım alt yapısı oluşturduk. 14 yıldır her alanda ortaya koyulan sessiz devrimlere yenilerini ekleyerek sizin beklentilerinizi hayata geçiyoruz. Yorulmadan çalışacağız. Milletimiz bunu sonuna kadar hakediyor. Türkiye olarak biz güçlü olunca, dünyanın dört bir köşesindeki mazlumlar da güçlü oluyor. Bu tarihi yatırımın Türkiye'ye, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...