Tgrt Haber
14 Aralık 2017 15:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş dünyasına yeni istihdam seferberliği çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş dünyasına yeni istihdam seferberliği çağrısı
erdoğan

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

1,5 MİLYON KİŞİYE İLAVE İSTİHDAM SAĞLADIK
Çalışma ve iş dünyamızın kıymetli mensupları, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İstihdam seferberliğine katılan iş dünyamıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu seferberlik kapsamında 2017 yılında şuana kadar 1.5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanmış olması ülkemiz için bir rekordur.

VAKTİMİZİ BOŞA HARCAMASINLAR YETER
Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1.5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi boşa harcamasınlar yeter.

MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Biz milletimizle el ele verir, tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız. İstihdam seferberliğinde elde ettiğimiz neticede devletimizin sağladığı teşvikler elbette önemlidir. İstihdam seferberliğimize katılarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapan iş dünyamızın tüm mensuplarına, bakanlığımızın ve birliğimizin yönetimlerine, valilerimize, katkı sağlayan herkese bir kez daha şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

İBRAHİM ÇAĞLAR KARDEŞİME BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM
Umulmadık bir şekilde kaybettiğimiz İstanbul Ticaret Odası Başkanımız, aynı zamanda partimizin kurucularından dostumuz, kardeşimiz İbrahim Çağlar kardeşime Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

İNŞALLAH YIL SONUNDA DA...
2023 projelerimiz ile somutlaştırdığımız bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmanın yolu kendimizi geliştirmekten geçiyor. Ülkemizin bu yıl ilk 3 çeyreğinden elde ettiği ortalama yüzde 7.4'lük büyüme oranı, hedeflerimiz doğrultusunda büyüdüğümüzü gösteriyor. İnşallah yıl sonunda da bu düzeyde bir oranı tutturacağımıza inanıyorum. Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden biri de istihdam.

ARTI İKİ İSTİHDAM
Bunun için mevcut 1 istihdam teşvikini önümüzdeki dönemde de sürdürüyoruz. Burada özellikle tüm iş adamlarımızdan şahsım ve milleti adıma yeni bir ricamız olacak. Bu istihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak bu ciddi bir yanıltı olur. TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre eğer biz +2 istihdam sağlayacak olur isek, bu ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır. İş adamlarımıza sesleniyoruz. Her müessemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa 11,1'i biz yükseltmeye devam ederiz. Bu halkımın işverenlere olan muhabbetini de artıracaktır.

BAMBAŞKA BİR COŞKU GETİRECEK
Bu sözü sizlerden almış olmam, bizi izleyen vatandaşları da inanıyorum ki coşturdu. Hele hele taşeronluk konusunun ortadan kalktığı bir dönemde böyle bir adımı atıyor olmamız bambaşka bir coşku getirecektir. Çünkü taşeronculuk ne idi, komisyonculuktu. Artık böyle bir sorunu olmayacak. Bitti. Artık işçi olarak bu taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edilecek. Bir derdi kalmadı. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

TAŞERONA GİDEN DİREKT İŞÇİ KARDEŞİME GİDECEK
Şu an inanıyorum ki artık yeni süreç çok daha iyi bir süreç olacak. Taşerona giden, direkt işçi kardeşime gidecek. Burada bir ricam şu, işverenler de bu konuda inanıyorum ki çok daha insaflı ve işçisinin yanında olacak, onlara hazırlayacağı imkanla beraber veren el alan elden hayırlı olur. Çok verdim, böyle nasıl çalışayım demeyin. İnanın, verdiğiniz kazandığınızdır. Hiç endişeniz olmasın. Bu konuda rahat olun. Bu teşvikler belirlenirken öncelikle işverenlerin taleplerine bakılıyor. Gençler, kadınlar ve engelliler ile ilgili hassasiyetimiz de önemli rol oynuyor. Stratejik öncelik olarak belirledik.

EK İSTİHDAMA PRİM TEŞVİKİ
Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz. Artık ek istihdamda 4 bin 740 liraya olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu teşvik 2020'ye kadar sürecek.

ESNAFA VERGİ DESTEĞİ: BİR AY SİZDEN, BİR AY BİZDEN
Esnaflara müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarımıza, küçük işletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak.

"İŞÇİNİ YETİŞTİR" PROGRAMINDA GÜNLÜK 54 LİRA ÖDEME
İŞKUR'un kendi işçini kendin yetiştir programı sürecek ve altı ay olacak. Katılanlara günlük 54 lira cep harçlığı verilecek.

EĞİTİM KURSUNA KATILAN ANNEYE 400 LİRA
İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz.

YEŞİL PASAPORT MÜJDESİ
Artık 18-25 yaş arası gençlerimiz çalışmaya başlasalar da yetim aylıkları kesilmeyecek, yeşil pasaportlarını kullanabilecek.

HİBE DESTEĞİNİ 50 BİN TL'YE YÜKSELTİYORUZ
Engelli kardeşlerin istihdamıyla ilgili de müjde paylaşmak istiyorum. En az yüzde 40 engelli raporuna sahip engellilere İŞKUR tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu rakamı önümüzdeki yıl 50 bin liraya yükseltiyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...