Tgrt Haber
10 Aralık 2017 14:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tarihi ders

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Trump'ın skandal Kudüs kararına sert çıktı. İsrail'e 'terör devleti' diyen Erdoğan, millet ve ümmet olarak ağır bir imtihandan geçildiğini ifade etti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tarihi ders
erdoğan,kudüs

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan Kongresi kapsamında Sivas'ta konuşuyor.
Erdoğan, konuşmasına yiğidoları selamlayarak başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
"Bugün açılışını yapacağımız yatırım bedeli 800 milyon lira olan 53 eser ve hizmet Sivaslı kardeşlerimize hayırlı olsun."
"MİLLET VE ÜMMET OLARAK AĞIR İMTİHANDAN GEÇİYORUZ"
Son yıllarda bölgemizde meydana gelen hadiseler millet ve ümmet olarak ne kadar bir imtihandan geçtiğimizi gösteriyor. Bir sorunu atlatmandan yenisi ile karşılaşıyoruz.
Türkiye barış istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de savaş için gayret sarfediyor. Birileri İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor.

Son 7 yılda gözlerimiz önünde işlenmeyen vahşet kaldı mı? İnsanlığı gördüğü çifte standarta tarihin pek az döneminde şahit olmuştur.

"YAHUDİLERE KAPILARINI YİNE AÇAN OSMANLI OLDU"

Sivas'ta İsrail'e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey İsrail, Yahudiler İspanya'dan göçe zorlandığında onlara kapılarını açan biz olduk. Rusya'dan kaçan Yahudilere de kapıları biz açtık." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey İsrail, bu milletin geçmişinde soykırım yoktur. Etnik temizlik, katliam, zulüm işkence yoktur. Bu devletin mazisinde işgal ve talan yoktur.

KUDÜS AÇIKLAMASI

Erdoğan: "İlk kıblemiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı kullanacağız. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İslam ülkelerini liderlerini olağanüstü zirvede bir araya getiriyoruz. Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir. Biz büyük ülkelerin liderlerinin çatışmayı değil, barıştırmayı sağlamalarını beklerdik." açıklamasında bulundu.

"PUTIN İLE YAŞANANLARI KONUŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın akşam (11 Aralık) Türkiye'ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son yaşanan gelişmeleri konuşacaklarını söyledi.

"İsrail tam bir işgal devleti BM'nin (Birleşmiş Milletler) almış olduğu hiçbir kararı bu İsrail tanımamıştır, tanımaz. Kudüs'ü çocuk katillerinin eline terk etmeyeceğiz. Hukuk ve demokrasi içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

.

.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...