Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Kasım 2018 18:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
erdoğan,,kılıçdaroğlu,

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün  katıldığı bir televizyon programında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına  sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu televizyon  programındaki konuşmasından bölümlere yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cemal Kaşıkçı  cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve  katilleri  korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek  dışı olduğu kaydedildi.

Suç işleyen bir kişiye, araştırmadan, yakalanmadan, tutuklanmadan veya  hükmün infazından kurtulması için imkan sağlamanın, Türk Ceza Kanunu'nun 283.  maddesinde suç olarak düzenlendiği hatırlatılan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, bu  suçu işlediği isnadında bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı açıkça iftira  attığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında bahsettiği, Kaşıkçı cinayeti hakkındaki  soruşturmanın, Türk adli makamlarınca büyük bir titizlikle yürütüldüğü ve konuya  ilişkin tüm gerçeklerin, dünya kamuoyuyla paylaşıldığı bildirilen dilekçede,  şunlar kaydedildi:

"Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Kaçıkçı cinayetinin  aydınlatılması hususunda Türk makamlarının gösterdiği hassasiyet, Türk ve dünya  kamuoyu tarafından yakınen takip edilmekte ve takdir edilmektedir. Şüpheli, bu  açık gerçeklere rağmen her zamanki sorumsuz siyaset tarzıyla sadece Sayın  Cumhurbaşkanımızın saygınlığına değil, ülkemizin itibarına da saldırmaktadır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının, cinayetin  faillerine ve işbirlikçilerine  odaklanan kamuoyunun dikkatini ilgisiz alanlara  çekmeye ve bu şekilde cinayetin faillerini himayeye yönelik olduğu ileri sürülen  dilekçede, "Sonuç itibarıyla Kılıçdaroğlu, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef  alarak yapmış olduğu paylaşımlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik onur, şeref ve  saygınlığını rencide edici görseller kullanmış; kişiliğini, saygınlığını ve  itibarını hedef alarak, atılı suçu alenen işlemiştir." ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, "iftira" ve "cumhurbaşkanına hakaret"  suçlarından cezalandırılması talep edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...