Tgrt Haber
25 May 2018 23:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mukteda Es-Sadr'a tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki genel seçimlerde en yüksek oyu alan 'Sairun' İttifakı’nın lideri Mukteda Es-Sadr'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mukteda Es-Sadr'a tebrik
erdoğan,Mukteda Es-Sadr

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak´ta DEAŞ´ın mağlup edilmesinin ardından 12 Mayıs´ta yapılan seçimlerin sonuçlarının tüm Iraklılar için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin Irak´ın birlik ve beraberliğine büyük önem verdiğini belirttiği telefon görüşmesinde, Irak´ta seçimleri müteakiben hükümetin kurulmasında da Mukteda es-Sadr´a başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı Türkmenlerin Kerkük´teki seçimlerde bazı usulsüzlüklerin meydana geldiğini ve bunun da kendilerini mağdur ettiğinden bahsettiklerine değinerek, Mukteda es-Sadr´dan söz konusu usülsüzlerin tespiti ve düzeltilmesi için gerekli desteği vermesini istedi. Mukteda es Sadr da, Irak´ta Türkmenler dahil tüm kesimlerin haklarının korunacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve `Sairun´ İttifakı´nın lideri Mukteda Es-Sadr, görüşme vesilesiyle, Türkiye-Irak arasındaki ilişkileri daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını da vurguladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...