Tgrt Haber
10 Mart 2018 14:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sefer emri' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti kongresi için bulunduğu Mersin'de konuştu. Erdoğan, Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sefer emri' açıklaması
erdoğan,cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin konuşmasında yer verdiği ifadelerden öne çıkanlar;

"AFRİN'DEN TAZE BİLGİ"

"Afrin'e doğru ilerliyoruz. PKK, FETÖ, DEAŞ bu ülkeyi bölmek istedi. Derslerini aldılar mı? Aldılar. Bunların Cudi'de, Gabar'da inlerine girdik ve girmeye devam edeceğiz. İşte Afrin'de şimdi harekatimiz hızla sürüyor. Son bilgi Afrin merkeze doğru ilerliyoruz..."

"SEFER EMRİ GELDİĞİNDE..."

Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz.

MERSİN 2019'DA REKORA HAZIR OLSUN

Mersin'i 2019 seçimlerinde AK Parti'nin başarı sıralamasında ortalamanın üzerinde görmek istiyorum. Mersin'i de kalkındırmak, geleceğe hazırlamak için çok yatırım yaptık. 27 katrilyon yatırımla Mersin'in yanındaydık. Ve olmaya devam edeceğiz. Yıllarca laftanb aşka bir şey üretmeyenlerin aksine biz Mersin'in karşısına laf değil icraatla çıkmaya devam edeceğiz.

"AZ ÖNCE ALDIĞIM RAKAM..."

Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 213 oldu. Ve 900 kilometreye varan alan teröristlerden temizlendi.

"O ZAMAN İKİ PARMAĞIMIZ BUNLARIN İKİ GÖZÜNDE OLUR"

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz.

"AFRİN 3 GÜNLÜK İŞTİ!"

Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz. Bizim Suriye'de tek amacımız var. O da terör örgütünü sınırlarımız boyunca söküp atmak. Türkiye tarihinde işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Eğer biz teröristler ve Suriye'deki kimi ülkeler gibi vicdanımızı ve ahlakımızı rafa kaldırmış olsaydık. Afrin'i ele geçirmek 3 günlük işti.

ERDOĞAN'DAN NATO'YA ÇAĞRI!

Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz. Türkiye NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Afganistan'da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin, peki Suriye'de? Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler... Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu, Afganistan'a çağırdın geldik, Somali'ye çağırdın geldik, Balkanlara çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...