Tgrt Haber
24 Mart 2019 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar

‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber, TGRT EU, TGRT Belgesel, TGRT FM ve İhlas Haber Ajansı’nın ortak yayınında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar
erdoğan,canlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

ANKARA VE İSTANBUL MİTİNGLERİ

TGRT Haber'e ortak yayın sebebiyle teşekkür ediyorum. Seçimlerin tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Meydanların dili çok farklı, gittiğim yerlerdeki tepkiler çok güzel. Özellikle İstanbul'da bugün özellikle yerel yönetimlere yönelik açıklamalarım oldu. Özellikle Binali Yıldırım'ın da yol haritasını içeren bir konuşmaydı. Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olanları ve bilgileri biz bugün mitingde açıklamış oldu. 1 Milyon 600 bin kişinin hiç dağılmadan soğuk olmasına rağmen dağılmadan bizi dinlemesi umutlarımızı yeşertti. Alana gelenlerin heyecanı gayet iyi. Aynı şekilde Ankara ve İzmir'i aynı şekilde heyecanlı gördüm. Konya, Diyarbakır Kayseri ve büyükşehirlerde aynı havayı hep kokladım. Yerelde bu işi bilen arkadaşlarımızı özellikle büyükşehirde aday gösterdik. Bu demokrasi zaferini yerel yönetimlerle taçlandıralım istiyorum. Cumhur ittifakının seçimesiyle Cumhurbaşkanı ile yerel bütünleşecek. Hizmetler bir bütünlük içinde illere pozitif anlamda yansıyacak ve farklı olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar

ANKETLER KONUSU

Anket çalışması yaptırmıyoruz dersek doğru olmaz. Ancak ben vatandaşımızın nabzını anketlerin önünde tutuyorum. Karşılıklı vatandaşlarımızla elektrik alıp verme olayı çok farklı. Aldığım cevaplarla oyun nabzını koklayabiliyorum. Bazı kamuoyu araştırmaları yönlendirmeyle, sosyal paylaşımlarda vs. yapılanlar çok farklı olduğu görülüyor. Onlara takılıp kalırsak seçim çalışması yürütemezsiniz. 1 Milyon 600 bin insan meydanlara geliyorsa Cumhur ittifakını seviyor takdir ediyor ki geliyor. Adaylarımızı belirlemede yanlışları bir kenara koyduk. Bu yanlışları minimize edip onları giderip bu seçime giriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA SÖZLERİ

Mansur Yavaş, Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil. Bizim adayımız 5 dönem Kayseri gibi bir büyükşehirde belediye başkanlığı yürüttü, Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptı. Mansur Yavaş'ın sahte senet yazma gibi kesinleşmiş durumu var. Öncesi ve sonrasında da durumu belli değil. Seçimden sonra bu senet olayı ile ilgili gereken yapılır. Yavaş ayrıca vergi kaçakcısı Maliye Bakanlığı'nda kayıtları var. Düşünün bizim sözümüz senet demekle bu işi savuşturamazsınız. Bunun hesabını Kemal Kılıçdaroğlu veremez, sabah akşam yalan söylüyor. Benim hakkında 'Man adası' iddiasını yargı çürüttü, Kılıçdaroğlu'nu para cezasına mahkum etti. Gelen para cezasını Şehitler Vakfı'na bağışlayacağız. Mehmet Özhaseki bey ile bu yarışı biz önde kazanacağız. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun gelecekte bu işi çok daha farklı ele alması gerektiğini belirten Erdoğan, "GBT sisteminin ben doğru çalıştığına inanmıyorum. GBT sisteminin çok daha doğru çalışması lazım. Bu tür adamların bir defa adaylıklarının daha baştan silinip atılması lazım." diye konuştu.

MHP İLE CUMHUR İTTİFAKI

Bizim MHP ile ittifakımızda tek millet, tek bayrak, tek vatan birlikteliğimiz var. Diğer 4'lü ittifakta bunları göremezsiniz. İstiklal Marşı'na bile karşı olanlarla CHP birlikte oluyor. Bunlar bizim bayrağımıza bile karşı, kendi mitinglerinde izin vermiyorlar. Bunlar sözde milliyetçiler siz bunlarla iş tuttunuz. Bunların terörist olan adaylarına yüklenip başkanlıklarını düşüreceğiz. CHP'nin Kandil adayları var. Kayyum olayı bizim zamanımızda çıkmış birşey değil. Devlet için gelen paraları bunlar Kandil'e gönderdiler. İYİ Parti'nin temsilcisi 'Bu çukurların açılmasında Erdoğan'ın bilgisi var' dedi. Bu saygısızlıkdır ahlaksızlığın daniskasıdır. Bütün eserlerimizle ve vatandaşlarıma olan sevgimizle biz ortadayız. 

BEKA MESELESİ

Ülkemize karşı yürütülen operasyonlar söz konusu. Sınırımızda yürütülen savaşta YPG/PKK gibi örgütlere karşılık vermemiz beka meselesi değile nedir? 15 Temmuz'da karşımıza FETÖ'cü hainler çıktı. Onlara karşı yürütülen operasyon beka meselesi değil de nedir? Baş terörist Pensilvanya'da, yanında olanlar ve kaçanlar da var. Bir kısmını biz yakalıyoruz ve yurt dışlarına operasyon yapıyoruz. Gezi olayları, terör koridoru girişimleri, ekonomik ve finans operasyonları, FETÖ olayı, YPG/PKK meselesi, bu akşam İstiklal Marşı'na karşı yapılanlar beka meselesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar

Ekrem Dumanlı sen kula kulsun, vatanında bile değilsin ve sen müptezelsin. Kandil'deki alçaklar 14-15 yaşındaki kızları dağa kaçırıp taciz edenler. HDP'ye oy verip kızları dağa kaçırılanların aileleri gördük. HDP'nin peşinden gitmeyin. HDP'nin adayları söyledikleri ifadelerle kürt vatandaşlarımıza saygısızlık yapıyor. Ankara'da Mansur Yavaş'a bedeli olacak diyorlar. Mansur Yavaş 'Yavaş HDP ile seçim kazanacak' sözünün hesabını versin önce. Samimi olan kürt kardeşlerimiz 31 Mart'ta bunlara cevabını verecektir. 

CHP seçimlerde en çok HDP'den medet umuyor. İYİ Partide öyle, Mersin karma karışık oldu. Adana'da benzer durum var. İstanbul'da ve büyük bazı illerde aday çıkarmıyorlar, bunları görmek gerekiyor.  CHP listelerinde HDP'li isimlere de yer veriyor. İzmir'de PKK ile ilişkili 27 kişi var. Bay Kemal çok takla atar, terör örgütünün paçavralarıyla poz vermiş insanlarla fotoğrafları var. Milli bir yanı asla yoktur, vatansever olması da mümkün değildir. Ülkücüleri dar ağacına asanlarla yan yana kendisi. Sadece işaret yapmakla ülkücü olunmaz. Ülkücülük bir Türkiye sevdasıdır. 15 Temmuz'da tankların arasından kaçarak sen belediyene gittin kahveni yudumladın. Tankların önünde niye durmadın?

Boğazın üstünde 3. köprü Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptık, denizin altından Marmaray geçiyor. O denizin altından geçtiği için onu görmesi mümkün olmayabilir. Avrasya Tüneli de aynı şekilde. İstanbul-İzmir yolunu bu yıl bitiriyoruz, bu mesafe 3,5 saate inecek. 81 ilin tamamında üniversiteler var. Sağlıkta bütün il ve ilçelerde hastaneler var. Şimdi biz şehir hastanelerine başladık. Ben göreve başladığımda Haliç rezil haldeydi. İzmir körfez aynı şekilde bunlar kendileri halledemediler. Bizim aptıklarımızla temizlendi oralar. CHP'ye gönül veren vatandaşlarım bu hizmetlerden faydalanıyor. Neden zamanında yapılmadı peki? İzmir'in suyu yoktu, biz barajla İzmir'e suyu getirdik.

YASSIADA'YA NELER YAPILACAK? 

Tabi burası yaşananlar nedeniyle Yaslıada öncelikle. Bu ada demokrasi ve özgürlükler adası olarak değişecek. Proje çok çok güzel. Karşısındaki Sivriada'ya bunu entegre edeceğizBu adada uluslararası bir çok barışa yönelik toplantılar yapılacak. Böyle güzel bir adayı biz yaptık, 1-2 aya son rutüşları yapılıp açılacak.

YENİ ZELANDA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Bu bireysel bir terör eylemi değil, örgütlü terör eylemidir. Bu örgütlü terör eyleminin arkasında kimler var eminim bu meydana çıkacaktır. Sayın Başbakanın yaptığı açıklamalar takdire şayandır. Kendisi bu acıyı bizzat yaşamıştır. Ordaki halk insanlık dersini vermiştir. O halk olay yerine gelerek çiçekler bırakarak saygılarını göstermişlerdir. Ben milletim ve kendi adıma onlara teşekkür ediyorum. Avusturyalı senatör gibi Kemal Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki 'İslam kaynaklı' terör. Senin kendinle şüphe etmen lazım o zaman. Buna 'İslam kaynaklı terör' diyemezsin haddini bil. Önce sen haddini bil. Bu terörist hristiyan şimdi biz hristiyanlığa terör dini mi diyeceğiz? Öyle bir haddimiz ve hakkımız var mı? CHP'nin geçmişi de camileri kapatarlarla yan yana. Kemal Kılıçdaroğlu utanmadan başörtüsü meselesini de biz çözdük diyor. Nur Sertel ikna odalarının baş mimarıydı sizin CHP'nin milletvekili oldu. Kimseyi aldatmayın.

'TRENDEN İNENLER BİDAHA BİNEMEZ' SÖZÜ VE YENİ PARTİ İDDİALARI

Bu ülkede siyasetin acemileri var. Yolda giderken siyasete bulaşmış olanları var. Çekirdekten bu işin içinden gelme olmak başka bir şey. Biz bu yola makam ve koltuk aşkı ile çıkmadık. Bizim sevdamı millet. Sevdası millet olmayanların çabası beyhude bir çabadır. ‘Bazı denemeler’ oldu diyorsunuz, sonuçları ortada. Partimizden çok kişiler ayrıldılar, parti kurdular, sonra ne oldu, sıfırlandılar. Çok yaptılar. Davamıza baş koyan arkadaşlarımız koltuk değil, halkımıza hizmet derdinde. Bu anlayışa sahip çıkmayanlarla biz yol yürüyemeyiz. Yoldan çıkanları da zorla yola sıkmak gibi bir zaman israfına giremeyiz. Bizimle yola çıkıp da CHP’nin içinde olanlar var. Öbür tarafta ‘biz artık akademik çalışma yapacağız’ deyip de istikametini kaybedenler var. Bu tür tartışmalar yeni değil. Türk siyasi tarihinin son 20 yılına baktığımız zaman Türkiye’nin büyük badireler atlattığını görüyoruz. Bu badirelerin hepsinin altında da AK Parti’nin emeği, milletimizin desteği vardır. Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği bu dönem içinde yeni bir siyasi oluşumdan ziyade güçlü bir birlikteliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. AK Parti milletimizin karşılaştığı sorunlara yönelik çözümler üretmek, millete hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş bir partidir. Dolayısıyla gitmiş başka bir partiden aday olmuş, şöyle veya böyle, şunu bilecek bir defa, ‘seçimden sonra ben tekrar AK Parti saflarında yerimi alırım’ kusura bakma, AK Parti sizin gibi çürük çarık tipleri içine alacak parti değildir. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Çünkü dava adamı davasına ihanet etmez. Davasına ihanet edenlerle de yol yürünmez. Biz şuanda bu yolumuzu samimi olanlarla yürüyoruz, yürümekte kararlıyız. Böyle bir şeyi yapacak olursak milletimiz bizi affetmez

'AYASOFYA'YA GİRİŞ ÜCRETSİZ OLABİLİR

Ayasofya’ya girişlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına girişin ücret olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, “O anormal bir teklif değil, olabilir niye olmasın. Rahatlıkla olabilir. Hatta üzerinde bunun öyle dururuz ki, ‘müze’ ifadesi ile değil, ‘Ayasofya Cami’ olarak koyarız. Nasıl Sultanahmet Cami’ne turistler geliyorlar, ödeme yapmıyorlar, Süleymaniye aynı şekilde, Fatih Cami’nde aynı şekilde. Aynı şeyi Ayasofya’da da yapılabilir. Müze statüsünden çıkar. Zaten biliyorsunuz daha sonradan böyle bir statü buraya verildi. Bu da CHP zihniyetinin adımıdır, bu CHP zihniyetinin attığı bu adımı değiştiririz” diye konuştu.

TRUMP'IN GOLAN TEPELERİ AÇIKLAMASI

BM'nin kesin kararı var bu konu hakkında. Fransa'nın da duruşu ayrı. Trump ile görüşmem olacak ona da söyleyeceğim. Burada çok büyük bir yanlış var Trump 'Golan Tepeleri'ni Netanyahu'ya seçim hediyesi olarak altın tepside sunmak istiyor. Netanyahu'nun yolsuzlukları da ayrıca deşifre oldu. Ne yazık ki Netanyahu'nun seçim çalışmalarını ABD yürütüyor. Bu birliktelik dünya barışını tehdit ediyor. 'Golan Tepesi' olayını BM'ye taşıyoruz. BM Genel Kurulu'nda da bu konunun onaylanıp geçmesi mümkün değil.

Fırat'ın doğusuna yönelik yapılacak operasyonda son aşamaya gelindi. Önceliğimiz seçim önce onu atlatacağız. Tüm yığınağımızı orada Türkiye olarak yaptık. Bir gece ansızın girmemiz gerekiyorsa gireriz.

F-35 VE S-400

F-35 için 1 milyar 200 milyon dolar verdik. Bu konuda bir sıkıntı söz konusu değil ki. Ülkemizin savunma sitemi noktasında adımlarımızı neden atmayalım. S-400'le ilgili de geri adım söz konusu değil. Ayrıca ABD'ye 'Patriot'lar için şartları hazırlayın' dedik. 

EYT

EYT'de Demirel bir yanlışın içine düştü. Emeklilik meselesini eleştirmek için muhalefet teşvik ediyor. Erken yaşta emekliliğe karşıyız. 

3600 EK GÖSTERGE

-3600 ek gösterge seçim sonrası hemen ele alınacak.

'DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİĞİN ARKASINDA BANKALAR VAR'

Dövizde manipülatif dayatmalar var ve bunların arkalarında bazı bankalar var. Seçim sonrası bunların üzerine sert bir şekilde gideceğiz. BDDK'nın attığı adım bunun bir örneğidir. Uluslararası düzeyde de bunlara darbeyi indireceğiz. Dövizle oynayanların üzerine gideceğiz. 

İşsizlik şuan mevsimsel. İşsizliği aşabilecek güç ve kabiliyetteyiz. Yatırımları teşviğe devem edeceğiz. TOBB'dan hamle bekliyorum. TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu'nu tehdit edenlerden de hesap soracağız.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...