Tgrt Haber
24 Ocak 2018 10:30

Cumhurbaşkanlığı: PYD/YPG'nin devlet gibi yapılanmasına tahammül edemeyiz

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, dış basına yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı'nın Afrin'deki Kürtleri değil, bölgdeki terör yapılanmasını hedef aldığını vurguladı. Kalın ayrıca, PYD/YPG'nin devlet gibi bir yapı kurmasına Türkiye'nin müsamaha göstermeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı: PYD/YPG'nin devlet gibi yapılanmasına tahammül edemeyiz
kalın,pkk,afrin

Amerikan CNN International televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Harekâtın Kürtleri değil, bölgedeki terörist oluşumları hedef aldığını vurgulayan Kalın, "Terör örgütü PYD/YPG'nin devlet gibi bir yapı kurmasına tahammül edemeyiz. ABD, PYD/YPG'ye verdiği tüm silahları toplamalı. Harekât, Afrin Kürtlerine değil, bölgedeki terör ağına yöneliktir. ABD ile ilişkiler, PYD/YPG'nin zarar vermeyeceği kadar önemli" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...