Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2017 15:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da halka hitap etti. Erdoğan idam konusu ile ilgili "Bana geldiğinde ben onaylarım ama parlementodan çıkmaz ise bunun için de referandum yaparız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
erdoğan,manisa,

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

Bütün bu eser ve hizmetlerin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen işçisinden memuruna herkesi tebrik ediyorum"

"Biz bugüne kadar sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Bundan sonraki süreçte de elele, dimdik bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz"

6,5 milyarlık dev proje etap, etap hizmete giriyor.

Hızlı tren bir diğer önemli proje. Ankara, Afyon, Uşak, İzmir, Manisa hızlı tren projesi de hizmete giriyor. Söz konusu hizmet olduğunda ne diyoruz: Durmak yok, yola devam...

İDAM İÇİN REFERANDUMA GİDERİZ

Marmaris'te facetime'dan duyuruyu yaptığımda meydanlara döküldüğünüzde çok duygulandım. İlk işim İstanbul'a gelmek oldu. Halkımla bütünleştik ve oradan bütün operasyonu yönetmeye başladım. Anlamlı bir geceydi. Fazla sürmedi. 16-17 saatte ulaştık. Siz göğsünüzü F-16'lara seferber ettiniz. Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki, parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16'sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacaktır. Bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum.

16 Nisan'a hazır mıyız?

16 Nisan'a hazır mıyız? Maşallah. Rabbim bu ülke için taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun. Kardeşlerim Manisa her dönemde bu coğrafyanın üreten el, savaşan kolu, yürüyen bacağı olmuştur. Şehrimizin 2015 yılından beri terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bizim rejimle  sorunumuz yok. Sistemle ilgili sorunumuz var. Rejimi değil yönetim sistemini değiştiriyoruz. Meclisin yargının görevlerini yeniden tanımlıyoruz.

Evet demek Yüksek hızlı tren demektir. Bölünmüş yol demektir. Havalimanı demektir.

Cumhuriyet tarihinde görülmemiş tüneller yaptık.

 Biz Türk milletinin yararına olmayacak hiç bir işin içinde olmayız.

Cumhurbaşkanlığı sistemini ülkemizin geleceği için istiyoruz. Mevcut sistemle Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğini düşünseydik bu adımı atmazdık.

Nasreddin Hoca ne dedi: Dam düştüğünde doktor arayanlara bana doktor değil damdan düşen birini bulun dedi. İşte biz damdan düştük. Düşünün Merkez Bankası'na atama yapacağım zaman çok donanımlı bir arkadaşımı getirecektim. O dönem ki Cumhurbaşkanı olmaz dedi. Doktorası bu alanda. Yapmadı be! Arkasından ikinci bir teklif yaptım. Şu anda Başbakan Yardımcımız olan Mehmet Şimşek'i teklif ettim. Bu da olmaz dedi. Niye olmaz? Ben böyle uygun gördüm onun için olmaz. Dedim, eşi başörtülü sanıyorsanız ondan mı olmaz. Neden zihniyet uymuyor! İdeolojik bakıyor. Peki bu zihniyet ne yaptı; aynı zihniyetten olduğu halde rahmetli Ecevit'e kitap fırlattı. Bunlar sırf kendi çıkarlarını daha iyi koruyabilmek adına gücü vem mevkiyi dağıtırken bunun millete olan maliyetini umursamadılar.

Türkiye anayasa değişikliğine durduk yere gelmedi. Mevcut sistem dünkü Türkiye'nin dahi ihtiyaçlarını karşılamıyordu.

Biz bu sistemi milletimiz için Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilsin diye istiyoruz.

TEK ADAMCILIK CHP'DE VAR

Tek adam  diyorsanız, tek adamcılık CHP'de var. CHP'nin il başkanları o ilin valisiydi. Gençler babalarınıza, dedelerinize sorun onlar söylesin. Tek particilik, tek adamcılık böyle götürdüler. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini daha güçlü sürdürebilsin diye yeni yönetimi istiyoruz. Bölgesinde ve dünyada daha etkin bir hale gelebilsin diye bunu istiyoruz. Dünyada en gelişmiş ülkelerin 52'si Başkanlık sistemiyle yönetiliyor.

ÇÖKERTİRİZ

Kimse bizim topraklarımız üzerinde operasyon yapamaz. Bunları der dest edeceğiz

16 NİSAN SİZİN GÜNÜNÜZ

Şimdi geldim gençlere sizin gününüz. 16 nisan'da bunlara cevap vereceğiz.Hazır mısınız.  16 Nisan parlementonun kapısını gençlere açma günüdür. Ben gençliğime güveniyorum. Siz 15 temmuz'da siz kendinizi ispatladınız.  Dışarıda 22-25 yaşlarında sCEolar var . gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenmiyordur. kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız.

16 Nisan'ın akşamı özellikle Manisa'yı takip edeceğim.

Unutmayın siz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağ açan ecdadın torunlarısınız dedi.

BU BİR MİLLİ BİRLİK SEFERBERLİĞİDİR

Ben huzurlarınızda AK Parti'nin sayın genel başkanına, MHP'nin sayın genel başkanına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her iki partinin Meclis'teki grubuna teşekkür ediyorum. Dik durdular, 339'u yakaladılar. Sayın genel başkanlar ve ekipleri yaptı.  AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşim, hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; bu milli birlik seferberliğidir, gelin birleşelim. Gelin 16 Nisan'da halledelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...