Tgrt Haber
22 Nisan 2015 14:54

Davutoğlu, Avustralya Başbakanı'nı resmi törenle karşıladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya Başbakanı Tony Abbott'u resmi törenle karşıladı. Başbakanlığa devredilmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde ilk kez resmi tören düzenlendi.

Davutoğlu, Avustralya Başbakanı'nı resmi törenle karşıladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya Başbakanı, Tony Abbott,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya Başbakanı Tony Abbott'u Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Konuk Başbakan Abbott, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Davutoğlu ve Abbott, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı'nda basın mensuplarına poz verdi. Başbakan Davutoğlu, basın mensuplarına poz vermesinin ardından Çankaya Köşkü'nün balkonundan konuk Başbakan Abbott'a Çankaya Köşkü yerleşkesi ve Ankara ile ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, daha sonra balkondan basın mensuplarına el salladı. Törende ilk kez bir konuk başbakan "Onur Kıtası" tarafından karşılandı.
Davutoğlu ve Abbott, yapacakları başbaşa görüşme ve heyetlerin katılacağı öğle yemeğinden sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.
BAŞBAKANLIĞA DEVREDİLMESİNİN ARDINDAN YAPILAN İLK RESMİ TÖREN
Çankaya Köşkü'nün Başbakanlığa devredilmesinin ardından ilk resmi tören de yapıldı. Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü'ndeki ilk resmi konuğu Avustralya Başbakanı Abbott oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...